Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle LIGHTSPEED – “If We Could Learn to Fly”

© Taike De Wilde

Er blijft veel gebeuren in de Belgische indiescène, want vandaag viert een nieuw viertal zijn debuut. LIGHTSPEED werd in 2022 opgericht door frontman Rik Bontinck en heeft in zijn nog jonge bestaan al mooie kilometers mogen afleggen. Samen met Fieke Soete op bas, Laurens Demaertelaere op drums en Jens Verbraeken op gitaar gaat Bontinck nu op veroveringstocht, want na ettelijke liveshows krijgen we nu eindelijk de langverwachte debuutsingle. Daarvoor werkte de band samen met Mathias Stal (Kids With Buns, OPROER) en Johnny Green Giant; zij hielpen hen om hun ambities naar de werkelijkheid te vertalen.

De carrière van LIGHTSPEED kan dankzij “If We Could Learn to Fly” een vliegende start nemen, want de debuutsingle ligt meteen goed in het gehoor. We denken spontaan aan de Duitse groep Giant Rooks, die op een gelijkaardige manier in de melancholische melodieën naar vrolijkheid zoekt en zo ook opvalt met aanstekelijke refreinen. Met invloeden uit de Britpop-geschiedenis, en bij uitbreiding bands als Arctic Monkeys of The Libertines, kiest LIGHTSPEED verder voor een sound die bij velen geliefd is, waardoor we versteld zouden staan als de groep niet snel grotere podia zal veroveren. “If We Could Learn to Fly” is alvast een zeer goede start van een veelbelovend parcours, want de komende maanden zal de band het land doortrekken om zijn talent op het podium onder bewijs te stellen.

Op 1 februari speelt LIGHTSPEED een thuismatch in Sint-Niklaas. Op 15 en 16 maart speelt het viertal in het voorprogramma van de uitverkochte shows van OPROER in Gent.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1758 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
LiveRecensies

Oproer @ VIERNULVIER (Balzaal): De start van iets moois

De mannen van Oproer zijn de laatste maanden aan een serieuze opmars bezig na enkele jaren van getease met links en rechts…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.