Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single HOUSEPLaNTS – “Walls”

HOUSEPLanTS

De Limburgse kamerplanten van Pieter-Jan Decraene en Marino Roosen (respectievelijk van Sam de Nef & Bonfire Lakes) kwamen eind vorige week met hun zesde single aandraven (na o.a. “Ruins” en “Showdives“). Voor deze “Walls” schreef Decraene de teksten al een tijd geleden, maar het is pas nu dat de song haar uitvoering opwachtte in de handen van Roosen en Loes Caels (frontvrouw van Rhinos Are People Too). Het mooie duet werd misschien wel hun meest rijke track tot nu toe, en doet uitkijken naar nakend album Escalator.

“Walls” is een zacht nummer dat rust op stabiele funderingen: mild pruttelende drums en elektronische bleeps zijn een koel decor voor de warme vocals. De song luistert als een film: dramatisch in de strofen, optimistisch in het refrein – dank u saxofoon – het afwisselen tussen die twee houdt het boeltje spannend en maakt het allemaal bijna tastbaar. Bij de samenzang van Roosen en Caels hoor je in de verte The National resoneren, met name nummers als “Easy To Find” van de gelijknamige plaat, waarop Matt Berninger samen zingt met Kate Stables (This Is The Kit) – mooi is het dus zeker. ‘Between the walls we’ll be hiding’, zingen ze; het nummer creëert een knusse oase binnen haar eigen zuinige structuur.

HOUSEPLaNTS houdt de releasedatum van Escalator nog even voor zich, maar plant die plaat binnenkort live te presenteren, zowel in België als in Nederland.

Facebook / Soundcloud Youtube

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The National - Laugh Track (★★★★): Van hetzelfde laken een fraai pak

Fans van The National konden enkele maanden geleden al hun hart verwarmen aan First Two Pages of Frankenstein, maar alsof dat nog…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The National - "Alphabet City" & "Space Invader"

2023 belooft een boerenjaar te worden voor (fans van) The National. De band rond Matt Berninger kwam om en bij de vier…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The National - First Two Pages of Frankenstein (★★★★): Nieuw hoofdstuk bij hetzelfde verhaal

Voor indieliefhebbers is eindelijk de grote dag aangebroken: de negende plaat van The National is beschikbaar! Vier jaar na het orchestrale (en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.