Nieuwe singles

Nieuwe single HOUSEPLaNTS – “Ruins”

Houseplants_Ruins

‘It is crawling, it is growing’ zingt Marino Roosen op “Ruins”. En jawel, HOUSEPLaNTS groeit. Elke single die het Limburgse project uitbrengt, toont een andere variatie op hetzelfde ondertussen al herkenbare lo-fi-geluid. De bende met Roosen als zanger en tekstschrijver en Pieter-Jan Decraene (Sam De Nef, Rhinos Are People Too) als muziekmenger, bracht al vier singles uit de afgelopen maanden, en werkt toe naar een eerste langspeler. Op “Showdives” kwamen elektronische vrolijke noten samen met een tekst rond fairplay in het voetbal, op debuutsingle “Groundhogday” hoorden we oorwurm-soundscapes, en gisteren, op St. Patricksday, viel “Ruins” in onze bus.

Deze “Ruins” hult zich meer in donkerte dan de vorige singles dat deden. ‘Slowly coming out of the darkness again,’ klinkt het ook. Naar eigen zeggen van de band viert deze song het einde van de winter – of niet. In de warme tonen van de track horen we een beetje Daan, een beetje SX, wat Oscar and The Wolf. Het klinkt heel Belgisch allemaal, zowel dat warme geluid als het willen afscheid nemen van die bouwval van een winter die hopelijk bijna achter ons ligt. De bijhorende clip van Seppe Dausi is straightforward maar geeft mooi gestalte aan de grauwe teksten.

Het debuutalbum van HOUSEPLaNTS, ESCaLaTOR, komt binnenkort uit. Wij spitsen onze oren alvast om te ontdekken hoe een album vol van deze Limburgse leutigheden zal klinken.

Facebook / Soundcloud / Youtube

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single HOUSEPLaNTS - "Walls"

De Limburgse kamerplanten van Pieter-Jan Decraene en Marino Roosen (respectievelijk van Sam de Nef & Bonfire Lakes) kwamen eind vorige week met…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single HOUSEPLaNTS - "Showdives"

In de Limburgse laagvlaktes staat sinds 2020 een potje te pruttelen dat HOUSEPLaNTS heet. Zanger Marino Roosen en producer Pieter-Jan Decraene (Sam…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Squid - "Houseplants"

Dat er in Groot-Brittannië iets bruist als het op post punk aankomt, wisten we al langer. Een nieuwe naam die je aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.