Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single HOUSEPLaNTS – “Showdives”

In de Limburgse laagvlaktes staat sinds 2020 een potje te pruttelen dat HOUSEPLaNTS heet. Zanger Marino Roosen en producer Pieter-Jan Decraene (Sam De Nef, Rhinos Are People Too) brachten met “GROUNDHOGDaY” en “ELEPHaNT” eerder dit jaar al twee singles uit die een an sich gesuikerd popgeluid mengen met duistere samples en een ferm bakkie elektronica. Omringd door muzikanten als Nick Caers (The Haunted Youth) en Bram Gabriëls (Homegirl) is ook “SHOWDIVES” een song in die lijn geworden. Het hoekige elektronische skelet van het nummer, in elkaar getimmerd door Decraene, wordt verder aangekleed door de zachte stem van Roosen. Het nummer heeft ongelofelijk oorwurmpotentiëel en doet denken aan de jonge Tame Impala.

Het potje voor “SHOWDIVES” stond in feite al te pruttelen in 2014, toen de WK-match van Mexico tegen Nederland uitdraaide op een winst voor die laatste, dankzij een fopduik van een Nederlandse sjotter. Het ongenoegen van Marino Roosen vond onderdak in de tekst van “SHOWDIVES”: ‘If the end justifies the means, does it allow you to cheat?’ Aan de vooravond van het WK is deze song een pleidooi voor fairplay in het voetbal (en misschien ook wel daarbuiten). Ook de bij de song horende videoclip zag vandaag het licht. In een speelse cartooneske stijl worden de showdives uit het nummer uitgebeeld door Genkse zwemvereniging Neptunus. Zij tonen de enige duiken die in de sport wél welkom zijn. In de videoclip spelen zowel familie van de muzikanten als Sam De Nef, poulain van Pieter-Jan Decraene, een rol.

Waar de clip het lokaal en gezellig houdt, heeft “SHOWDIVES” wel what it takes om buiten Limburg te belanden. We houden de band dan ook maar al te graag verder in het oog. Het debuutalbum van HOUSEPLaNTS, ESCaLaTOR, komt uit in maart 2023.

Facebook / Soundcloud

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single HOUSEPLaNTS - "Walls"

De Limburgse kamerplanten van Pieter-Jan Decraene en Marino Roosen (respectievelijk van Sam de Nef & Bonfire Lakes) kwamen eind vorige week met…
Nieuwe singles

Nieuwe single HOUSEPLaNTS - "Ruins"

‘It is crawling, it is growing’ zingt Marino Roosen op “Ruins”. En jawel, HOUSEPLaNTS groeit. Elke single die het Limburgse project uitbrengt,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Squid - "Houseplants"

Dat er in Groot-Brittannië iets bruist als het op post punk aankomt, wisten we al langer. Een nieuwe naam die je aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.