Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle King Viktor – “Riptide” (feat. The Haunted Youth)

© Robin Todde

Het is vandaag de dag nog altijd moeilijk om als muzikant je boterham te verdienen in België en dus is het niet zo gek dat je sommige gezichten ook bij andere bands ziet opduiken. Een mooi voorbeeld daarvan is The Haunted Youth, nog altijd het soloproject van Joachim Liebens, waarbij de vier overige bandleden ook andere muzikale horizonten verkennen. Een van die horizonten brengt ons vandaag bij King Viktor, het project van gitarist Tom Stokx. De band gaat eigenlijk al een tijdje mee, met bijvoorbeeld een deelname aan Humo’s Rock Rally tot gevolg, maar door het succes van The Haunted Youth ging de pauzeknop nog voor er een debuutsingle kwam al in. Maar nu is King Viktor er met een doorstart, en zelfs zonder dat je het doorhad, want wie Stokx onlangs aan het werk zag aan de zijde van Liebens, kon de nieuwste single van de band al horen.

“Riptide” is ondertussen namelijk al een vaste waarde geworden in de set van The Haunted Youth, maar is dus eigenlijk de debuutsingle van King Viktor, hetzij met de stem van Joachim Liebens. Het moet dus al van bij de begintonen gezegd dat deze creatie volledig in dezelfde lijn ligt als die van eerder genoemde band, al komt de akoestische gitaar er hier wat meer door. Het is dan ook aan de hand van die dromerige geluiden, op een bedje van synths en de herkenbare stem van de Limburger, dat King Viktor erin slaagt om ons mee te nemen naar onze zoetste dromen. Een heel fijn nummer om te verzinken in je gedachten, terwijl je mijmerend uit het autoraam staart. Deze “Riptide” is met andere woorden een geslaagde single, die je ongetwijfeld nog een paar keer voorbij zal horen komen.

King Viktor heeft vooralsnog geen concerten op de planning staan, maar zoals gezegd zit “Riptide” ook gewoon in de set van The Haunted Youth verwerkt, en zo kan je het nummer komende maanden op zowat elk festival van de Lage Landen live horen. Waar en wanneer je daarvoor precies op post moet zijn, ontdek je op de website van de band.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1878 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2023 (Festivaldag 4): Gesnuister in het duister

Na de lange en zware metaldag van gisteren stond een relatief kalme dag op het programma van de Lokerse Feesten. Om negentien…
InstagramLiveRecensies

Suikerrock 2023 (Festivaldag 2): Plonzen in de regen

Dat het Tiense stadsfestival Suikerrock ooit op de rand van de afschaffing stond, zou niemand vandaag nog kunnen denken wanneer je het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.