Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ed Sheeran – “Boat”

© CPU – Ymke Dirikx

Je wist het misschien nog niet, maar naast een wandelende hitmachine, blijkt Ed Sheeran ook gewoon een wiskundeknobbel. Althans als we mogen afgaan op zijn albumtitels. Zo passeerden op een dikke tien jaar tijd met +x÷ en = al heel wat tekentjes die je ook op je rekentoestel terugvindt, maar eentje ontbreekt: . Gelukkig is er geen reden tot paniek, want op 5 mei maakt ’s werelds bekendste roodharige zijn reeks compleet. Uit dat album kregen we met “Eyes Closed” nog niet zo gek lang geleden een eerste voorsmaakje te horen, maar door die herkenbare Sheeran-sparkle, lijkt het vandaag al alsof we het al heel ons leven kennen. En omdat stilstaan achteruitgaan is binnen de perken van de pop, krijgt dat nummer vandaag al een opvolger in de vorm van “Boat”.

Ed Sheeran gaf eerder al aan dat – zijn meest persoonlijke album tot nog toe zou worden; iets dat we ook na het horen van deze nieuwste creatie niet kunnen ontkennen. Zo pakt de Brit het wederom uiterst minimalistisch aan, waardoor we opnieuw ‘de man met de gitaar’ te horen krijgen. Buiten hier en daar wat lichte elektronische toevoegingen is het namelijk enkel de akoestische gitaar en het herkenbare stemgeluid van Sheeran dat we aan het begin van “Boat” te horen krijgen. Op die manier komt de boodschap van het nummer ook mooi over: wat er ook gebeurt, het leven gaat door; ’the waves won’t break my boat’. Naarmate de single vordert, bloeit het allemaal wat grootser open met strijkers en een paar achtergrondstemmen, waardoor de man opnieuw de gevoelige snaar weet te raken. Geen platte pop of geforceerde ballade, maar een oprecht nummer. En zo horen we Ed Sheeran nog altijd het liefst.

Subtract, of simpelweg , verschijnt op 5 mei.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2147 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen voor Pinkpop 2024 met o.a. Ed Sheeran, Måneskin en Calvin Harris

Na de aankondigingen van Nederlandse festivals als Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole en ons bloedeigen Rock Werchter was het tijd…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ed Sheeran - Autumn Variations (★★): Net niet

In het land der singer-songwriter is Ed Sheeran tot op vandaag nog altijd patroonheilige. Op zich niet zo gek, daar de man…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ed Sheeran - - (★★★): Het verleden, vandaag

Als Ed Sheeran besluit om nieuwe muziek uit te brengen, dan is – en ook al ben je niet meteen fan –…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.