Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ed Sheeran – “Eyes Closed”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Op 5 mei brengt Ed Sheeran zijn vijfde album Subtract (of kortweg gewoon ) uit en daarvoor ging de Engelsman dieper dan ooit. Achter het grote succes van zijn carrière schuilen immers ook diepe dalen, waar hij nu meer dan ooit openlijk over durft te praten. Dat doet hij enerzijds in zijn eigen Disney Plus-documentaire The Sum Of It All en anderzijds dus ook op de nummers van zijn nieuw album, waar hij maar liefst een decennium aan heeft gesleuteld. Volgens de popster is het daarom dus ook voor het eerst een album geworden waarmee hij niet zozeer mensen mee wil pleasen, maar vooral eentje waar hij zijn ziel eerlijk en oprecht blootlegt. In de eerste single “Eyes Closed” speelt hij alvast open kaarten en net daarmee zal hij bij heel wat fans een gevoelige snaar raken.

Het muzikaal geraamte van “Eyes Closed” klinkt niet gek veel anders dan Sheerans andere hits en moet het vooral hebben van zijn simpliciteit. Op het nummer draait het vooral om de tekst en daar neemt hij ons onverbloemd mee in een van de donkerste periodes in zijn leven. In februari 2022 verloor hij niet alleen zijn beste vriend en ontdekker Jamal, maar kreeg ook zijn zwangere vrouw het nieuws een tumor te hebben en moest Sheeran zijn integriteit als songschrijver beschermen in de rechtbank. De last woog zwaar op zijn schouders en hij kwam in een zwart gat terecht. Muziek was zijn therapie en zo vloeide uiteindelijk “Eyes Closed” uit zijn pen, waar hij het over die bewuste maand heeft en het gevoel alleen te zijn. De perfecte popsong trachtte hij dus nooit te maken van “Eyes Closed” en net daarmee scoort hij deze keer punten. Zo intiem en tegelijk universeel krijg je ze van grote popsterren niet vaak en daarom zal “Eyes Closed” voor heel wat mensen ongetwijfeld een zeer belangrijke song worden.

Subtract komt uit op 5 mei.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2050 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imagine Dragons - "Eyes Closed"

Al zestien jaar maakt het Amerikaanse viertal dat zichzelf Imagine Dragons noemt muziek. Over hun werk wordt wel eens lacherig gedaan, want…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen voor Pinkpop 2024 met o.a. Ed Sheeran, Måneskin en Calvin Harris

Na de aankondigingen van Nederlandse festivals als Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole en ons bloedeigen Rock Werchter was het tijd…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ed Sheeran - Autumn Variations (★★): Net niet

In het land der singer-songwriter is Ed Sheeran tot op vandaag nog altijd patroonheilige. Op zich niet zo gek, daar de man…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.