FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Macklemore, Dry Cleaning en meer naar Pukkelpop 2023!

© CPU – Nathan Dobbelaere

Nu de paaseitjes zijn verteerd en de examens zijn ingevuld, ziet ook Pukkelpop zijn kans schoon om uit zijn lenteslaapje te ontwaken. Het Kiewitse festival had sinds februari de goeie gewoonte om wekelijks nieuwe acts te droppen, waardoor de affiche vandaag al rijkelijk gevuld is met mooie namen als Billie Eilish, Angèle, boygenius en The Killers. Nu is er dus eindelijk weer meer, want de organisatie vult de line-up vandaag aan met zes fonkelnieuwe namen. Vrijdag blijft voorlopig zoals hij is, maar op zaterdag krijgen we met Dry Cleaning en Kanine twee, hetzij elk op hun eigen manier, bommetjes voorgeschoteld. Die eerste bracht met Stumpwork recent een sterke plaat uit, die andere weet als geen ander wat drum-‘n-bass is.

De grootste naam uit het pakketje komt echt er op zondag, want vers uit Vorst Nationaal neemt Macklemore zijn hitshow komende zomer ook mee richting de festivals. Naast die gevestigde waarde krijgen we ook drie te ontdekken acts op ons bord: de soulvolle singer-songwriter Bakar, rave-dj Charlie Sparks en de Californische punkers van Destroy Boys. Opnieuw voor ieder wat wils! En er is meer goed nieuws, want volgende week woensdag, 11 uur, volgt er wederom een verse lading namen.

Pukkelpop 2023 gaat door van 17 tot en met 20 augustus. Voor meer informatie en tickets ben je op de website van het festival aan het juiste adres. Alle reeds bevestigde namen vind je onderaan het artikel terug.

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen in het vet):
Donderdag 17 augustus: TBA
Vrijdag 18 augustus: The Aces – Altin Gün – Amelie Lens – ascendant vierge – Bazart – Billie Eilish – Blawan – Bob Vylan – boygenius – Brutus – DJ HEARTSTRING – Ezra Collective – Farrago – Froukje – Hannah Grae – Identified Patient – Moderat – M83 – Nessa Barrett – piri – Rolo Tomassi – TV Girl – Years & Years – You Me At Six – YUNGBLUD – Zulu
Zaterdag 19 augustus: 2ManyDJs (live) – Aitch – Alice Longyu Gao – Amyl and the Sniffers – Aquarian – Angèle – Anne-Marie – Ben Böhmer (live) – Bicep (live) – Bombay Bicycle Club – Bou – Chase & Status (dj-set) – Compact Disk Dummies – Dry Cleaning– Gryffin – High Vis – Jessie Ware – joe unknown – Joji – Joost – Julie – Kanine– Limp Bizkit – Luude – MUNA – Nia Archives– Nothing But Thieves – Osees – Rema – Skin on Skin – Steve Lacy – Stick To Your Guns – Sub Focus (dj-set & ID) – Tom Odell – Turnstile – Two Shell
Zondag 20 augustus: ADF Family – Anz – Bakar – Beartooth – Bonobo – Charlie Sparks- Deki Alem – Destroy Boys– Dropkick Murphys – Florence + The Machine – flowerovlove – Foals – Giant Rooks – girl in red – KennyHoopla – King Gizzard & The Lizard Wizard – Knocked Loose – Loyle Carner – Macklemore– Mother Mother – Oliver Malcolm – Partiboi69 – Reinier Zonneveld (Live) – Scowl – Teki Latex –The Amazons – The Killers – VTSS – Zwangere Guy

1876 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FeaturesInstagramUitgelicht

Nabeschouwing Pukkelpop 2023: Muziek is van iedereen!

Het doek is gevallen, the show’s over. Pukkelpop 2023 was een bij momenten bloedhete editie en dat kwam niet enkel door de…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 4): Overal vuurwerk

De allerlaatste dag van Pukkelpop 2023 was er opnieuw eentje die baadde in een loodzware hitte. Een stralende festivaldag met andere woorden,…
InstagramLiveRecensies

The Killers @ Pukkelpop 2023: Afgelikt, afgesloten

Qua hitmachines uit de vroege jaren 2000 vind je ze tegenwoordig nog amper even relevant als The Killers. Voor een groot deel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.