Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kaiser Chiefs – “Jealousy”

© CPU – Nathan Dobbelaere

In het rijtje genre Franz Ferdinand, White Lies, The Vaccines (lees: bands die al een tijd over hun hoogtepunt heen zijn), is Kaiser Chiefs tot op vandaag nog altijd de aanvoerder. Grootste successen “Ruby“, “Everyday I Love You Less and Less” en “I Predict A Riot” lonken ondertussen dan ook al naar een verjaardagstaart met twintig kaarsjes, maar Ricky Wilson en zijn kompanen weten echter van geen ophouden. Het vijftal bracht in 2019 zelfs nog een, hetzij erg saaie, plaat uit, maar het ziet ernaar uit dat een ondertussen achtste studioalbum zich opdringt. Niet zo gek lang geleden kregen we met “How 2 Dance” al een slecht voorsmaakje op ons bord, nu volgt er met “Jealousy” een tweede.

En opnieuw moet gewoon gezegd dat deze nieuwste creatie van Kaiser Chiefs gewoonweg niet goed is. Met een dikke twee minuten op de klok probeert het vijftal de sound waarmee het bijna twintig jaar geleden scoorde hedendaags te laten klinken, maar tevergeefs. “Jealousy” klinkt extreem afgelikt en bij momenten zelfs cringe. Alsof dat nog niet genoeg was, proberen de mannen ook nog wat catchy elektronica aan het indierockachtige geheel toe te voegen, wat het allemaal nog wat matiger maakt. In vergelijking met “How 2 Dance” valt deze “Jealousy” nog redelijk mee, maar het neemt niet weg dat Kaiser Chiefs op plaat de pedalen helemaal kwijt is. Gelukkig weten de Britten het schip live voorlopig wel nog recht te houden.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1878 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kaiser Chiefs - "How 2 Dance"

Er zijn maar weinig bands die meteen met hun eerste album direct ook hun beste album gemaakt hebben, maar Kaiser Chiefs is…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2022 (Festivaldag 1): Festivalzomer in schoonheid afsluiten

Terwijl de festivalzomer stilletjes aan op zijn einde loopt, is er naar jaarlijkse traditie nog Crammerock. Het festival is ieder jaar wel…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Crammerock kondigt eerste namen aan met o.a. Kaiser Chiefs, Jake Bugg en Circa Waves

Eén van de weinige festivals die ook in 2021 plaatsvond, was Crammerock. Het festival in Stekene had toen zelfs een line-up met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.