Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ben Harper – “Yard Sale” (feat. Jack Johnson)

© CPU – Bert Savels

Met zijn zestien albums in een tijdspanne van achtentwintig jaar mogen we Ben Harper gerust een uiterst productieve artiest noemen. Vorig jaar bracht hij nog Bloodline Maintenance uit en nog geen jaar later komt hij alweer met diens opvolger op de proppen. Wide Open Light verschijnt op 2 juni. Het album valt ook al meteen op doordat hij na een pak liveperformances met Jack Johnson ook eindelijk met hem samenwerkt in de studio. We krijgen hun samenwerking ook al meteen te horen op de allereerste single van het album.

“Yard Sale” opent met een vrolijk deuntje op de akoestische gitaar, waarna de zachte stem van Harper ons al meteen een warm gevoel weet te bezorgen. Echter is de tekst, die over verlaten liefde gaat, minder liefelijk, waardoor we al snel van warmte in melancholie vervallen. In het refrein komen de stemmen van Harper en Johnson mooi samen om dat gevoel wat te versterken. Voor de rest kabbelt het lied wat verder, zonder dat het echt zeer speciaal is. Het nummer wordt wel nog opgeleukt met een vredige slidegitaarsolo, waarmee Harper nog eens illustreert dat hij ook een sterke multi-instrumentalist is. “Yard Sale” is een leuke single, maar springt er helaas wel niet uit binnen de oeuvres van beide artiesten.

Wide Open Light verschijnt op 2 juni. Op zaterdag 8 juli staat hij met The Innocent Criminals op LaSemo. Jack Johnson staat op 18 juni weer op een uitverkochte TW Classic.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

450 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Bruce Springsteen and The E Street Band @ TW Classic 2023: Geboren om te entertainen, te ontroeren en te rocken!

Na de wervelende passage van Nick Cave op TW Classic vorig jaar werd meteen bekendgemaakt dat Bruce Springsteen and The E Street…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Simply Red, Jack Johnson en Triggerfinger vervolledigen TW Classic 2023!

De headliner van TW Classic 2023 was al een tijdje bekend met niemand minder dan levende legende Bruce Springsteen & The E-Street…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ben Harper – Bloodline Maintenance (★★½): Eenvoud heerst

De zomer is ondertussen al een dikke maand in het land. Terwijl de temperaturen de pan uit swingen, is het zoeken naar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.