Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single This Is The Kit – “Inside Outside”

© Cedric Oberlin

Technisch gezien is het van voor corona geleden dat This Is The Kit nog nieuwe muziek maakte. Haar laatste album, Off Off On, verscheen dan wel in oktober 2020, maar de opnames ervan vonden plaats in maart van dat jaar, toen we ons dus nog naïeve illusies maakten over het beestje. Ook de ep uit 2021 bevatte enkel herwerkingen en liveversies van eerder opgenomen nummers. Door toevalligheden lijkt Kate Stables de hype van de ‘lockdownplaat’ dus gewoon over te slaan. Na drie jaar kondigt de Brits-Franse haar zevende worp aan. Careful of Your Keepers verschijnt al op 9 juni via Rough Trade.

Stables gaat met haar band dus gewoon verder in de richting die ze de vorige zes platen nam. “Inside Outside” lijkt in de titel bijna een directe referentie naar de vorige plaat Off Off On. De single bevat typische cyclische patronen van folkrock die This Is the Kit wel vaker brengt. We beginnen met zachte gitaaraanslagen, gevolgd door prominente basmelodieën en licht groovy drums. De instrumentaties zitten zeker goed, mede dankzij de bijdragen van Gruff Rhys van Super Furry Animals in de knoppenkamer. Waar het schrijverschap precies naartoe wil, is echter minder duidelijk, en de lo-fi videoclip maakt het des te verwarrender. De zachte groove lijkt eindeloos door te gaan. Voor een rustige zondag is dat echter helemaal geen probleem.

This Is The Kit stelt Careful of Your Keepers op 20 september voor in De Roma.

Facebook / Instagram / Twitter

Tracklist Careful of Your Keepers:

  1. Goodbye Bite
  2. Inside Outside
  3. Take You To Sleep
  4. More Change
  5. This is When The Sky Gets Big
  6. Scabby Head and Legs
  7. Careful of Your Keepers
  8. Doomed Or More Doomed
  9. Stuck in a Room
  10. Dibs

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

168 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

This Is The Kit @ De Roma (Foyer): Op zijn zachtst gezegd

This Is The Kit vormde in de voorbije vijftien jaar een van de meest consistente discografieën in het genre van de indiefolk….
LiveRecensies

Bill Callahan @ Les Nuits Botanique (Chapiteau): Enigma van het volk

De geur van versgemaaid gras en de vlekken die te enthousiast getapte pintjes achterlaten, verraden het: de lente is daar en met…
LiveRecensies

This Is The Kit @ Botanique (Rotonde): Les in het kleine groots doen klinken

Dit festivalseizoen zag er logischerwijs een stuk anders uit dan het grootste deel van ons gehoopt hadden. Gelukkig organiseert de Brusselse Botanique…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.