Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Opus Kink – “1:18”

© Anya Rose

© Anya Rose

Opus Kink bracht afgelopen drie jaar al twee eps uit, maar nu willen ze er nog een derde bovenop gooien zodat brave recensenten weer al hun inkt kunnen uitschrijven. Het drieluik wordt besloten met My Eyes, Brother!, dat volgens de Britse band zelfs fragmenten van hun eigen nachtmerries bevat. We konden eerder al genieten van het geniale “Dust“, waarop de band meerdere persoonlijke hoogterecords uitdaagde. Het wordt stilaan moeilijk om de hoge standaarden van eigen bedrijf nog te overtreffen en op “1:18” merken we dat. Het nummertje en tevens de afsluiter van de ep gaat blijkbaar over vrede vinden met de onverschilligheid van het universum, maar wij horen enkel de strijdhoorns.

“1:18” begint desolaat met een bijna meditatieve rustige speech van Angus Rogers, maar duikt met een acceleratie en crescendo al snel de chaos in. Vervolgens bevinden we ons in een postpunkbegeleiding die met vreemde gitaareffecten en een koebel lichtjes verkracht wordt. De intrede van de blazers laat ons weer hopen, maar Opus Kink kan ons dit keer niet overtuigen zoals voorheen. De tekst van het refrein is onhoorbaar en lijkt ons zelfs nonsensicaal. Gelukkig kan de productie en eeuwige energie van de band de boel enigzins bijeenhouden, maar het niveau is toch niet zoals dat van andere snoepjes die we van de jonge band al mochten snoepen.

Op 26 april brengt Opus Kink haar experimentele punkfurie naar Trix in Antwerpen.

Instagram / Twitter / Facebook / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

174 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2023

In het digitale tijdperk moet alles steeds sneller en urgenter gebeuren, vandaar dat de ep ook een belangrijker medium wordt om jezelf…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KEG - "Quip Quash"

Een van de grootsten zijn ze niet, maar in het zog van bands als Opus Kink is KEG toch wel een van…
InstagramLiveRecensies

Opus Kink @ Trix (Bar): Nosferatu met een chapka

Maak kennis met Opus Kink, de zes energieke Britse mannen die klaar zijn om de wereld te veroveren met hun ‘hoorn-gevoede postpunk’,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.