Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Opus Kink – “Dust”

© Anya Rose

© Anya Rose

De zes Britse kerels van Opus Kink hebben de handen uit de mouwen gestoken en komen naar aanleiding van hun nieuwe ep My Eyes, Brother! met nieuwe single “Dust”. Met debuut ‘Til the Stream Runs Dry versterkte hun reputatie in stijgende lijn en vroeg het publiek steeds naar meer. De majestueuze frontman Angus Rogers, die ons op een of andere manier aan Nosferatu doet denken, bewees op Leffingeleuren dat hij niet bang is om in zijn onderbroek op het podium te verschijnen. De muziek van Opus Kink kunnen we met deze durf vergelijken: experimenteel en punky in een jazzy leren jasje. ‘Onze nieuwe ep is een losse verzameling van droom- en nachtmerriesequenties’, vertelt de band. We zijn alvast benieuwd!

“Dust” werd geschreven tijdens soundchecks en afgewerkt in de studio. Opus Kink omschrijft het als een smerig liedje samengesteld uit verschillende terugkerende nachtmerries en een modieuze deathcult-esthetiek. Een opgewekt begin, dat een koebel blijkt te zijn, drijft uit tot een aanvaardbare chaos. Het lijkt net alsof je in een typische Britse kroeg lijkt te zitten, omdat de meerstemmigheid van de zanger zorgt voor het vermogen om te feesten. De heerlijke en plezante drums zijn ook weer aanwezig en het herhalende ‘the dust’ blijft in je hoofd hangen. Opeens barst het helemaal uit. Er worden keys toegevoegd, de trompet slaat op hol en het einde klinkt als een bominslag met spookachtige elementen. Er gebeurt veel in de single, wat het geen vaste structuur geeft, helemaal à la Opus Kink dus. De warrige videoclip past daarom perfect bij het nummer. Pure chaos, want de band doet niet aan regels.

Opus Kink heeft kortweg weer een machtige schijf geleverd. Op 26 april zijn ze te spotten in de Trix om hun nieuwe ep voor te stellen en de boel op stelten te zetten.

Instagram / Twitter / Facebook / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

16 posts

About author
doe je ding.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Whispering Sons - The Great Calm (★★★★): Een nieuw hoofdstuk

‘Zonder de donkere sfeer klinkt onze muziek als een Mario Kart-liedje’, lachte Whispering Sons nog in een interview met Dansende Beren in…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Molly Horses - "King Dundalk"

Molly Horses is een huwelijk tussen twee bands, FoFon Ru en Ted Leo & the Pharmacists, die voorheen aan de oostkust van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yard Act - "We Make Hits"

Al van bij de eerste single uit het tweede album van Yard Act werd het duidelijk dat ze meer dan waarschijnlijk op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.