FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pusha T, DJ Seinfeld en meer nieuwe namen naar CORE 2023!

© CPU – Chris Stessens

Je hebt ze misschien al in het straatbeeld zien hangen; de posters van CORE Festival 2023. De affiche van het liefdeskind tussen Tomorrowland en Rock Werchter is echter nog niet volledig bekend en zo krijgen we na maandag, vandaag alweer een kleine worp namen. Op zaterdag 27 mei nieuw van de partij: hiphop-royalty Pusha T. De Amerikaan komt voor het eerst sinds 2019 nog eens naar ons land, en dat doet hij met een heleboel klassiekers en zijn allereerste nummer één album It’s Almost Dry in zijn valies. De Ardo Stage krijgt er op die manier nog eens een pak schoon volk bij naast de eerder aangekondigde headliners Angèle en NxWorries.

Naast al die ervaring is er ook genoeg ruimte voor opkomend talent. Het jong neo-soultalent Ravyn Lenae brengt een frisse en avontuurlijke sound mee naar Brussel en zou wel eens van de ontdekkingen van deze tweede editie kunnen worden. Aan de liefhebbers van de iets meer dansbare muziek werd er ook gedacht! De Duitser Hunee mag met zijn mix van soul, disco, afro en funky muziek de Orlo Stage afsluiten op zaterdag, terwijl de Zweedse producer DJ Seinfeld achter de draaitafel mag plaatsnemen in het gezellige Groentheater. Een dagje later sluit de Britse house- en discoster Dan Shake aan bij de festiviteiten op de AltVerda stage. De laatste gaten in de programmatie worden binnenkort gevuld met nog een lading namen.

CORE Festival gaat door op zaterdag 27 mei en zondag 28 mei in het Brusselse Ossegempark. Meer informatie vind je op de website.

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen in het vet):

Zaterdag 27 mei: AngèleCharlotte Adigéry & Bolis Pupul – DJ Seinfeld – DOMI & JD Beck – Eliza Rose – HAAI – Hunee – Masego – NxWorries – PinkPantheress – Pusha T – Ravyn Lenea – Romy – The Blessed Madonna – Yussef Dayes

Zondag 28 mei: alt-J – Channel Tres – Dan Shake – Denis Sulta – Goldband – Honey Dijon – Jayda G – Joy Orbison – JPEGMAFIA – KOKOROKO – Little Simz – Moderat – Olivia Dean – Sherelle – Unknown Mortal Orchestra

1870 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DJ Seinfeld & Confidence Man - "Now U Do"

Armand Jakobsson, alias van de Zweedse DJ Seinfeld, is sinds de release van zijn single “U” een gewaardeerd begrip in de gevarieerde…
FeaturesFestivalnieuws

Nabeschouwing CORE Festival 2023: Vaste festivalstart

Met de tweede editie van CORE Festival is de festivalzomer van ons Belgenlandje officieel van start gegaan. Het liefdeskind van Rock Werchter…
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Festivaldag 2): Hoog- en laagspanning

De tweede dag van CORE Festival begon nog warmer dan de dag ervoor. Opnieuw werden we getrakteerd op een divers programma met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.