Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wilkinson – “Infinity” (feat. ILIRA, iiola & Tom Cane)

Mark Wilkinson startte zijn muzikale avontuur op negenjarige leeftijd als drummer. Wanneer hij vijf jaar later zijn passie voor dancemuziek volgde, behield hij de drums en voegde hij er bass aan toe. Zijn voornaam liet hij echter vallen en intussen hoort hij bij de grootheden in het drum-‘n-bassgenre, getuige hits als “Afterglow” en “Here For You” met Becky Hill, en “Take You Higher” en “Illuminate” met Sub Focus. Wilkinsons schoolvoorbeelden van propere drum-‘n-basstracks komen tegenwoordig uit via zijn zelfopgerichte label Sleepless Records, waar ook K Motionz en Montell2099 getekend staan.

Voor “Infinity” deed de Engelse producer beroep op vocals van iiola. Jij mag misschien nog niet van haar gehoord hebben, maar voor Wilkinson is ze al lang geen onbekende meer: op Portals verscheen ze al keer en ook voor “Close Your Eyes” ontleende de singer-songwriter haar stem. Zij wordt bijgestaan door ILIRA en Tom Cane, wat finaal klinkt als een minikoor dat redelijk gelijkaardig is aan dat van Sub Focus’ laatste single “Vibration (One More Time)“. Toeval of niet, met “Infinity” krijgen we heldere zang, een doorsnee dancefloor drum-‘n-bassmelodie gebouwd op wat pianoakkoorden en de nodige portie energie. Sterk geproduceerd is hij zeker, maar baanbrekend kunnen we hem moeilijk noemen.

Wilkinson heeft voorlopig één Belgische afspraak in zijn agenda staan: 30 juni, Rampage Open Air.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Murdock: 'Door de keihard evoluerende techniek kunnen we de Rampage-bezoekers elk jaar opnieuw omverblazen'

Het jaar is nog niet eens zo ver gevorderd, maar voor dj-producer en Rampage-oprichter Murdock moet er al heel wat mislopen opdat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Andromedik & Grafix - "Comedown"

Als we stellen dat Andromedik in een productieve periode vertoeft, zijn we zeker niet aan het overdrijven. Vlak voor nieuwjaar loste de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Primate & Sashi - "Together"

In België blijft jump up het meest geliefde genre binnen de drum-‘n-bass, tenminste als we de events mogen geloven. Elke week kan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.