Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LeBlanc – “TWIJFEL” (feat. Ide Snake)

Allebei stonden ze al in de finale van een belangrijke wedstrijd voor jong opkomend talent, maar op een echte doorbraak wachten beide heren nog. LeBlancs collegarapper Ide Snake schopte het vorig jaar tot de finale van Humo’s Rock Rally, terwijl Daan De Witte zelf afgelopen januari nog een plek bij de laatste negen van De Nieuwe Lichting versierde met zijn nummer “BOOS“. De jonge Brusselaar brengt niet alleen zelf muziek uit, maar host ook wekelijks een radioshow op Bruzz met zijn hiphopcollectief Moedertaal. Daarmee geeft hij een platform aan hiphop van Belgische makelij, hetgeen wat hem zelf erg nauw aan het hart ligt. Ook Ide Snake, die op de feature staat, rapt uitsluitend in het Nederlands en producet daarnaast zijn eigen beats.

Desondanks kozen de twee ervoor om op deze collaboratie de beats aan iemand anders over te laten. Sashtag, een producer die eerder al samenwerkte met Zwangere Guy en Dikke, nam die taak op zich. Daaruit komt een zuiders deuntje met een ontspannen flow voort, dat het harde Brussels waarmee LeBlancs tracks vaak doorspekt zijn, teniet doet. In het nummer rond relatietwijfels zingt een ge-autotunede en opgepitchte stem ‘ik heb mijn enemies, zegt ze, twijfel niet meer’, maar hoewel er flink wat tijd in het bewerken van de vocal gekropen is, voelt het toch eerder als snel bric-à-bracwerk aan. Doordat die ene lijn bijna de helft van het nummer inneemt, krijgen we wat nederhop-anno-2016-vibes. Ondanks dat ook daar een vleugje autotune te bespeuren valt, zijn we dan toch meer fan van de natuurlijke stemmen van de rappers. We hopen dan ook dat ze in de toekomst vooral van die eigen sterkte zullen uitgaan.

LeBlanc: Instagram
Ide Snake: Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

MIKE @ Botanique (Le Musée): Een onbezongen vedette bewijst zich onmisbaar

Als de jaren 2010 iets aangetoond hebben is het dat het internet helemaal op zichzelf in de proliferatie van muziekcarrière kan voorzien….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jazz Brak - "SAL TYP"

Februari kent dit jaar een dagje extra en daar maakt Jazz Brak dankbaar gebruik van om de wereld te trakteren op een…
InstagramLiveRecensies

6LACK @ Ancienne Belgique (AB): Emoties aan de lopende band

De Amerikaanse Ricardo Valentine oftewel 6lack (uitgesproken als Black) komt met zijn Europese ‘Since I have a Lover Tour’ voor het eerst…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.