Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single LeBlanc – “BOOS” (feat. Woebn)

‘Zie me stappen zetten in de scene, ze moeten op me letten’, zong Daan De Witte uit Schaarbeek, alias LeBlanc, eerder al in zijn track “A12”. Nu, dik twee jaar later, is hij een van de finalisten van de jaarlijkse zoektocht naar nieuw Belgisch muziektalent door radiozender Studio Brussel. De inzet: een bekroning tot De Nieuwe Lichting van 2023. LeBlancs wapen: zijn single “BOOS”. Die brengt hij uit onder zijn collectief Moedertaal, dat elke week een eigen radioshow host op BRUZZ ICE.

De jonge Brusselaar stond vorig jaar al in het voorprogramma van rapper Brihang en komt nu samen met producer Woebn met een uiterst energieke inzending. Het snelle clapritme heeft veel weg van een drum-‘n-bassbeat en de sterk aanwezige synthesizers zetten De Wittes snedige stem nog meer kracht bij. LeBlanc haalt de grove middelen boven voor deze release: hoewel zijn vorige plaat al wat dansbaarder was dan zijn vroegere repertoire, springt “BOOS” er qua intensiteit echt wel bovenuit. In het nummer zingt de rapper over hoe hij een beter leven leidt door uit z’n fouten te leren: ‘Zie me klimmen uit de goot, zie me werken voor mijn brood.’

Uit De Wittes accent blijkt dat hij een echte Brusselaar is, maar ook de videoclip ademt BXL: we zien de triomfboog in het Jubelpark, het logo van de Ancienne Belgique en betogingen. Tot voor kort was LeBlancs naam misschien enkel bekend binnen de grenzen van onze hoofdstad, maar daar zal snel verandering in komen.

Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Muzieknieuwtjes

Dit zijn de 9 finalisten van De Nieuwe Lichting 2023!

De snelste weg naar de top als jonge band of artiest, blijft binnen de Belgische landsgrenzen nog altijd die van het winnen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Casper Cox - "Nieuw Leven" (feat. Enna, LeBlanc & Luie Louis)

Het is ongeveer een half jaar geleden dat Casper Cox met zijn debuut-ep Godvergeten naar buiten kwam, maar ‘stilzitten’ staat klaarblijkelijk niet in het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LeBlanc - "In De Hoogte"

Vijf keer zit het opkomende raptalent Daan De Witte onder de noemer LeBlanc in de ‘hiphop 100’ van de Brusselse radiozender Bruzz….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.