Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lou Reed – “Open Invitation”

In oktober zal het al tien jaar geleden zijn dat Lou Reed overleed. De legendarische artiest, die zijn doorbraak kende bij The Velvet Underground, heeft natuurlijk enorm veel invloed gehad op de hele muziekwereld. Zowel zijn werk met The Velvet Underground als zijn soloalbums -zoals Transformer en Berlin- dienen vandaag de dag nog steeds als grote inspiratiebron voor een heleboel bands, zoals bijvoorbeeld Arctic Monkeys en The Libertines.

Met “Open Invitation” krijgen we nu voor het eerst in lange tijd iets van nieuw materiaal van de Amerikaan. Zijn vrouw Laurie Anderson is de archieven in gedoken en heeft daar dit nummer gevonden, dat een outtake is van New Sensations. Het lied opent met een funky baslijn en gitaren met vrij veel flanger, want dat was begin de jaren tachtig helemaal hip. Al snel komt daar de kenmerkende stem van Reed bij, die zoals gewoonlijk vrij monotoon klinkt. Veel meer dan dat gebeurt er tijdens het nummer eigenlijk niet, maar het luistert wel makkelijk weg en zoals gewoonlijk is ook de tekst van hoge makelij. “Open Invitation” had gerust op New Sensations mogen staan, maar we zijn al blij dat we het lied nu kunnen beluisteren.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

221 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Eades - "Reno Pt. 2"

Het leven lacht de leden van Eades uit Leeds toe, want een jaar na de succesvolle uitgave van hun debuutalbum Delusion Spree…
Features

Record Store Day 2022: Tien releases om naar uit te kijken

Op zaterdag 23 april is het weer Record Store Day; de feestdag bij uitstek voor liefhebbers van vinylplaten in al haar facetten….
AlbumsRecensies

David Grubbs & Ryley Walker - A Tap on the Shoulder (★½): Geen succesvol experiment

Fans van Ryley Walker konden eerder dit jaar al smullen van het indrukwekkende Course in Fable, een plaat waarop hij met zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.