Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Eades – “Reno Pt. 2”

© Sam Joyce

Het leven lacht de leden van Eades uit Leeds toe, want een jaar na de succesvolle uitgave van hun debuutalbum Delusion Spree zijn ze terug met nieuw materiaal. En er is meer. Vanaf volgende week trekt de vijfkoppige band op tour doorheen het Verenigd Koninkrijk met de Britse populaire act Wunderhorse. Een ideale aangelegenheid om een groter publiek aan te trekken. En dat zou toch moeten lukken voor een band die zich beschrijft als de dyslectische liefdesbaby van Lou Reed en David Byrne. Met “Reno Pt.2” geven ze naar eigen zeggen een voorsmaakje van wat gaat komen en nemen ze afscheid van het eerste hoofdstuk van hun prille carrière. Een hoofdstuk dat ook de Britse muziekpers niet ontging, want in de vorige jaren kreeg de band positieve kritieken in onder meer NME, The Guardian en op BBC Radio 1 en 6.

“Reno Pt.2” gaat, zoals de titel al doet vermoeden, verder op “Reno (Pt.1)”. Het openings- en meest succesvolle nummer van Delusion Spree. “Reno” vertelt het verhaal van een sociopathische pyromaan die brand sticht om aan de saaiheid van zijn leven te ontsnappen. Nadat hij eerder in Reno was neergeschoten, waarmee de band een dikke vette knipoog geeft aan Johnny Cash’ “Folsom Prison Blues”. Het zet de toon voor de absurdistische en grappige manier waarop Eades naar de wereld kijkt. Dat doen ze daarnaast ook met een flinke portie enthousiasme. Het nummer start nog voorzichtig met een eenvoudige baslijn, maar met iedere riff en synthesizer die eraan toegevoegd wordt, bouwt het nummer knap op naar een energiek refrein. Het rauwe en onbevreesde artrock geluid van de band gedijt ook prima onder de typische Britse vocalen van frontman en producer Harry Jordan. Het is duidelijk dat de band zich laat inspireren door iconische groepen zoals Pixies en Talking Heads, en dat doet het ook goed. Als “Reno Pt.2” werkelijk een voorsmaakje is van wat gaat komen, verheugen wij ons alvast op de rest van het menu.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Brihang, Fatima Yamaha, Wunderhorse en meer voor Pukkelpop 2023

De festivalzomer komt elke dag een beetje dichterbij en steeds meer festivals zijn hun line-up uit de doeken aan het doen. Pukkelpop…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Pink Lemons - “Bittersweet”

Met twee ep’s en één single op het palmares zou je kunnen denken dat The Pink Lemons het groen nog achter hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Teenage Joans - "Superglue"

Teenage Joans is een Australisch indierockduo opgericht in 2018 bestaande uit zangeres en drumster Tahlia Borg en zangeres-gitarist Cahli Blakers. Ze ontmoetten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.