Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charlotte de Witte & Enrico Sangiuliano – “Reflection”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Wie in België techno zegt, zegt Charlotte de Witte. De Gentse dj en producer groeide op enkele jaren tijd uit tot ons grootste techno-exportproduct en schopte het voor het derde jaar op rij tot de toppositie van de Alternative Top 100 van DJ Mag. Oké, dat is nog steeds een populariteitspoll, maar je staat er toch echt niet zomaar. Vorig jaar was de Witte de eerste vrouwelijke én techno-dj die de mainstage van Tomorrowland mocht aflsuiten en begin vorige maand deed ze nog een Flanders Expo volstromen voor KNTXT Konnected. Daarbij kondigde ze enkele dagen geleden nog een headlinetour door Noord-Amerika aan. Laat het dus duidelijk zijn: het gaat al enkele jaren hard voor de Gentse producer.

Voor “Reflection”, een nummer dat al een hele poos in haar sets terugkeerde, kroop ze in de studio met de Italiaan Enrico Sanguliano. Veel moeite kostte dat niet, want de twee brengen hun leven door in gezelschap van elkaar. Twee jaar geleden surften ze op de nostalgiegolf met hun remix van “The Age of Love“, die uitgroeide tot een alomtegenwoordige dansvloerknaller. Als je verwacht dat deze samenwerking het ook zo ver zal schoppen, moeten we je teleurstellen. Het nummer, dat gepaard gaat met een intro mix en een spoken wordinleiding van Sangiuliano, bevat geen euforische melodie, maar wel de donkere kicks die we van beide artiesten gewoon zijn. “Reflection” is eerder een doorsnee technotrack, die perfect in de mix gegooid kan worden op een festival, maar die we thuis niet speciaal zouden opzetten. ‘What’s your reflection / find your direction’ is de monotone vocal die de beats aanvult. Een alarm waarschuwt ons voor de climax, die strak geproducet is, maar er verder ook niet echt uitspringt. Een degelijke toevoeging aan hun discografie dus, maar we hopen voor hen dat er van hun non-muzikale relatie toch net wat meer vonken spatten.

Op 4 juni zijn beide producers op 909 Festival in het Amsterdamse Bos te vinden. Sangiuliano passeert ook op Awakenings: 8 april op de Eastereditie, 8 juli op het Summer Festival. 29 juli staat hij ook op Tomorrowland. Onze landgenote slaat dan weer een jaartje Tomorrowland over, en zakt in augustus af naar Biddinghuizen voor een Alpha-optreden op Lowlands.

Enrico Sangiuliano: Facebook / Instagram
Charlotte de Witte: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TRYM & Sofiane Pamart - "Shadow of Tears"

De jaren die TRYM al actief bezig is met het maken van muziek kunnen we niet meer op een hand tellen. Het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Will Sparks - "Light"

De jaren 2013-2015 worden weleens omschreven als de gouden periode van de EDM/Bigroom. Met hits als “Ah Yeah So What” maakte de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Charlotte de Witte - "Roar"

Een lange tijd werd techno door de grote meute gezien als iets marginaal undergrounds. Die tijden zijn echter voorbij, want het genre…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.