Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lana Del Rey – “The Grants”

© CPU – Chris Stessens

Het nieuwe album van Lana Del Rey zit er nu echt wel aan te komen. Het muzikale alter ego van Elizabeth Woolridge Grant zou normaal gezien afgelopen vrijdag al aan haar negende plaat toe zijn, maar de release van Did you know that there’s a tunnel under Ocean Blvd werd een paar weken uitgesteld. Dat is op zich niet zo erg, want in ruil lost de Amerikaanse nu gewoon een singletje meer dan gewoonlijk. Dat gebeurde niet zo gek lang geleden al met het best indrukwekkende “A&W“, maar dat nummer heeft nu al een opvolger in de vorm van “The Grants”. Een single over haar familie, die uiteindelijk zal fungeren als de opener van die nieuwe plaat.

Afgaande op de begintonen wordt duidelijk dat “The Grants” opnieuw iets lijkt te zijn wat we nog niet hoorden van Lana Del Rey. Er hangt namelijk meteen een soort soulvolle vibe doorheen het nummer doordat de Amerikaanse a capella begint, al slaat die geleidelijk aan om in hetgeen we van de zangeres gewoon zijn: melancholie. Toch hebben we voortdurend het gevoel dat er een vorm van dreiging om de hoek loert, maar “The Grants” voelt langs de andere kant ook heel erg euforisch aan. Del Rey speelt met andere woorden met dat contrast, waardoor haar nieuwste creatie, naar mate ze vordert, alsmaar meer weg heeft van een Disney-film. Ingetogen en groots tegelijkertijd dus; zelfs een tikkeltje anders dan normaal.

Did you know that there’s a tunnel under Ocean Blvd verschijnt op 24 maart.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1757 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rob Grant & Lana Del Rey - "Lost at Sea"

Rob Grant is een naam die eigenlijk al een belletje zou kunnen doen rinkelen bij fans van Lana Del Rey. De Amerikaanse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lana Del Rey - "Say Yes to Heaven"

Lana Del Rey kan sinds de release van Norman Fucking Rockwell! voor sommige mensen niets meer verkeerd doen. De uiterst serene en…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lana Del Rey - Did You Know That There's a Tunnel Under Ocean Blvd (★★★★½): Over leven

Ondanks het feit dat Chemtrails Over the Country Club en Blue Banisters beiden van 2021 dateren, voelt het alsof we al een eeuwigheid…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.