Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lana Del Rey – “The Grants”

© CPU – Chris Stessens

Het nieuwe album van Lana Del Rey zit er nu echt wel aan te komen. Het muzikale alter ego van Elizabeth Woolridge Grant zou normaal gezien afgelopen vrijdag al aan haar negende plaat toe zijn, maar de release van Did you know that there’s a tunnel under Ocean Blvd werd een paar weken uitgesteld. Dat is op zich niet zo erg, want in ruil lost de Amerikaanse nu gewoon een singletje meer dan gewoonlijk. Dat gebeurde niet zo gek lang geleden al met het best indrukwekkende “A&W“, maar dat nummer heeft nu al een opvolger in de vorm van “The Grants”. Een single over haar familie, die uiteindelijk zal fungeren als de opener van die nieuwe plaat.

Afgaande op de begintonen wordt duidelijk dat “The Grants” opnieuw iets lijkt te zijn wat we nog niet hoorden van Lana Del Rey. Er hangt namelijk meteen een soort soulvolle vibe doorheen het nummer doordat de Amerikaanse a capella begint, al slaat die geleidelijk aan om in hetgeen we van de zangeres gewoon zijn: melancholie. Toch hebben we voortdurend het gevoel dat er een vorm van dreiging om de hoek loert, maar “The Grants” voelt langs de andere kant ook heel erg euforisch aan. Del Rey speelt met andere woorden met dat contrast, waardoor haar nieuwste creatie, naar mate ze vordert, alsmaar meer weg heeft van een Disney-film. Ingetogen en groots tegelijkertijd dus; zelfs een tikkeltje anders dan normaal.

Did you know that there’s a tunnel under Ocean Blvd verschijnt op 24 maart.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2184 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bleachers - Bleachers (★★★): Gewoon gezellig

Als je z’n Wikipedia-pagina even doorneemt, is het eigenlijk onbegrijpelijk dat de naam Jack Antonoff niet per se een belletje doet rinkelen…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bleachers - "Alma Mater" (feat. Lana Del Rey)

Het is nog niet zo gek lang geleden sinds Bleachers zijn neus terug aan het venster stak, al is bezieler Jack Antonoff…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.