Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Echosmith – “Hindsight”

Het is al reeds tien jaar geleden dat Echosmith voor het eerst in onze oren werd gewurmd. Hun debuutplaat Talking Dreams kon rekenen op heel wat populariteit door hits als “Cool Kids” en “Bright“. Nadien kende het drietal, bestaande uit frontvrouw Sydney Sierota en gebroeders Graham en Noah Sierota, een matig succes met enkele radiohitjes waaronder “Favorite Sound“, een samenwerking met Amerikaanse dj Audien, en “Over My Head“. Wanneer hun debuutsingle “Cool Kids” zijn weg kende naar TikTok, waren de leden nogal nostalgisch en brachten ze een nieuwe versie van hun debuut uit en werd dit à la Taylor Swift “Cool Kids (Our Version)” gedoopt. Nu is het trio weer klaar om nieuw materiaal uit te brengen en vandaag doen ze dit met “Hindsight”.

“Hindsight” opent zeer vrolijk met een gitaar en mechanische geluidjes, wat je ergens licht doet denken aan “Fireflies”, die ene oorwurm van Owl City. Vervolgens worden we verwelkomd door de zachte stem van frontvrouw Sierota, waardoor het allemaal een fijn en zacht geheel wordt. Het komt echter nooit tot een echt losbreekmoment, want alles is zeer voorzichtig en herhalend. Het is duidelijk dat ze de boodschap van hun nummer ook letterlijk genomen hebben en met voorzorg en voorzichtigheid kozen om het op veilig te spelen. Met een drietal minuten op de klok zorgt Echosmith met “Hindsight” voor een simpel en rustig nummer, maar het geeft ons niet direct een wauw-gevoel om over naar huis te schrijven.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

141 posts

About author
Bitter stadswijf
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Flat Party - "Hindsight"

Een maandje geleden mochten we op Left of the Dial kennis maken met de Britpostpunk van Flat Party. Oorspronkelijk een duo bestaande…
InstagramLiveRecensies

Echosmith @ Botanique (Rotonde): Amusant familiefeest

Een dikke tien jaar is het alweer geleden dat Echosmith ons massaal in vervoering bracht met de hit “Cool Kids”. Debuutplaat Talking…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Glades – “Blonde”

Heb jij na een stukgelopen relatie ooit al eens iets zots gedaan, zoals een bank overvallen, je auto in de prak gereden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.