Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Flat Party – “Hindsight”

© Mat Scott

Een maandje geleden mochten we op Left of the Dial kennis maken met de Britpostpunk van Flat Party. Oorspronkelijk een duo bestaande uit frontman Jack Lawther en gitarist Rory O’Rourke, al laten zich op het podium vergezellen door vier medemuzikanten om zo hun liveshows voller en grootser te laten voorkomen. Met zijn zessen maken ze er een leuk feestje van op het podium en slagen ze er zo in strakke shows neer te zetten. Veel muzikaal luisterplezier hebben de Britten nog niet verwezenlijkt, maar daar komt verandering in. Op 19 januari volgend jaar brengt Flat Party namelijk hun debuut-ep uit, die simpelweg Flat Party gedoopt werd. Ideaal dus om de band voor te stellen voor wie ze zijn en na “I’m Bored Give Me Love” en “Glances In The Dark” krijgen we nu met “Hindsight” een derde voorsmaakje van wat we mogen verwachten.

“Hindsight” trekt op gang met wat fijne gitaar en de vocals van Lawther. Voeg daar nog wat drums en bas aan toe, en we krijgen een leuk en zacht Britpunk nummertje waarbij we lichtjes mee kunnen zweven, en ook wel zeker de kans krijgen om heen en weer te springen zonder dat we een elleboog in ons gezicht krijgen. Muzikaal klinkt het een beetje in dezelfde aard als Inhaler, wat old school Arctic Monkeys en naar het einde toe valt er ook wat inspiratie te horen uit Queens “Bohemian Rhapsody“, maar dan zonder het dramatische epos dat die oude hit inhoudt. Inhoudelijk is “Hindsight” een politiek gekleurd lied waarbij er commentaar gegeven wordt op de ergerlijke immigratiepolitiek en het bijhorende slechte leiderschap. Lekker heen en weer gaan, en terwijl een dikke middenvinger naar de politiek tonen, zo kunnen we die nieuwste van Flat Party het best omschrijven.

Op 19 januari verschijnt de zelfgetitelde debuut-ep van Flat Party.

Facebook / Instagram / Twitter (X)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

149 posts

About author
Bitter stadswijf
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Left of the Dial 2023 (Festivaldag 1): De boot niet gemist

Op slechts enkele jaren tijd is het Rotterdamse Left of the Dial uitgegroeid tot een van dé plekken om nieuwe bands te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Echosmith - "Hindsight"

Het is al reeds tien jaar geleden dat Echosmith voor het eerst in onze oren werd gewurmd. Hun debuutplaat Talking Dreams kon rekenen op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.