InstagramLiveRecensies

Intergalactic Lovers @ Ha Concerts: Bloedvaten gevuld met liefde

© CPU – Matthias Engels

Over Belgen wordt wel eens gezegd dat ze weinig uitstraling hebben. Dat is hoe dan ook buiten Lara Chedraoui gerekend. De frontvrouw van Intergalactic Lovers heeft wellicht een van de meest aanstekelijke glimlachen van ons land en gisterenavond sluisde ze die lach zelfs stilaan door aan het volledige publiek van de Handelsbeurs in Gent. Intergalactic Lovers stelde er zijn vierde album Liquid Love voor. Met overtuigende melodieën en de zwoele stem van Chedraoui maakt de plaat opnieuw hard wat de Aalsterse band waard is in de Belgische muziekscène. Vier jaar was het wachten op nieuwe muziek, maar het was het allemaal meer dan waard.

© CPU – Matthias Engels

Eerst was het tijd voor Robin Kester. De Rotterdamse singer-songwriter nam twee van haar vier bandleden mee naar Ha Concerts om er het beste van zichzelf te laten zien. Vorige week bracht ze haar debuutalbum Honeycomb Shades uit. Ze maakte dus terecht gebruik van het moment om die plaat te promoten. Naarmate de set vorderde, liet Robin Kester meer in haar kaarten kijken: ze werd losser en haar muziek steeds opzwepender. De voorzichtig experimentele muziek van Robin Kester was de ideale aanloop naar het hoofdprogramma van de avond.

Intergalactic Lovers brengt zijn set op gang met “The Heart Beaten Beats”, het openingsnummer van Liquid Love. Toen al werd duidelijk dat Chedraoui er veel zin in had. Ze vloog van de ene kant van het podium naar de andere en zocht regelmatig connectie met het publiek. Ze maakte oogcontact en toonde telkens erkenning door haar beide ogen stevig toe te knijpen. Niet veel artiesten weten op zo’n aimabele manier verbinding te leggen met het publiek. Het energielevel in de zaal schoot daardoor meteen de hoogte in.

© CPU – Matthias Engels

Af en toe nam Chedraoui het moment om stil te staan bij de boodschap van de muziek. ‘Wat is de vertaling van “Be Patient”?’, vroeg ze. Enkelen riepen natuurlijk ‘Wees geduldig’, maar de zangeres wees ook op de vertaling ‘Wees patiënt’. Zieke mensen moeten veel geduld uitoefenen en dat weet de frontzangeres als geen ander. Chedraoui werd erg ziek door een covidbesmetting aan de start van de pandemie en bleef lange tijd de gevolgen daarvan dragen. Er volgde een jaar van revalidatie, angst en frustratie. Artsen konden niet garanderen dat haar stem ooit terug de oude zou worden. Na gisterenavond weten we één ding echter zeker: Chedraouis stem is terug steengoed. Voor “These Shades Of Blue” vertelde ze dat het leven veel schakeringen kent: sommige dagen zijn lichtblauw, andere donkerblauw en… verwaarloos zeker ook de tint turquoise niet.

De start van “No Regrets” liep even in het honderd. Chedraoui was haar – figuurlijke – draad kwijt en maande haar muzikanten aan opnieuw te beginnen. Dat kan uiteraard gebeuren, ook artiesten zijn maar mensen. Je zag echter wel dat de zangeres het zichzelf kwalijk nam. ‘Hopelijk is het volgende nummer beter. Het is voor iedereen die weleens een baaldag, een baalweek of een baaljaar heeft’, vertelde ze ons. Wat volgde, was een van de meest breekbare nummers van Intergalactic Lovers. “Crushing” belichaamt de term fragiliteit en staat equivalent voor minstens drie emmers vol tranen.

© CPU – Matthias Engels

Lara Chedraoui is een vat vol energie. Na een langzaam nummer, liet ze ons steeds terug haar vele danskunsten zien. Haar pasjes slingeren wat tussen guitig en klunzig, maar eigenlijk is dat een segment van haar charme. Elke beweging is geïmproviseerd, geen enkele is afgemeten. De klassiekers kwamen op het einde van de set aan bod. Bij “Islands” vroeg de zangeres om het refrein luidkeels mee te zingen, waarna ze ons na afloop bedankte voor het enthousiasme. Het laatste beetje energie bleef over voor de bisronde. Tijdens “Delay” sprong ze in het publiek en begon ze uitbundig te dansen met enkele fans. De afsluiter van de avond werd “The Fall”. Chedraoui verliet als eerste het podium, daarna volgden haar bandleden één voor één. Alle lof ook aan die laatsten: het is duidelijk een heel sterke ploeg.

Intergalactic Lovers vinkte de twee criteria af om een grandioze liveband te zijn. Aan de ene kant legde frontvrouw Chedraoui bijzonder veel emotie in haar stem en haar expressie volgde dat voorbeeld, maar aan de andere kant zocht ze tijdens minder sentimentele momenten steeds het publiek op. Dat zorgde ervoor dat het publiek op gelijk welk moment aan de lippen hing van de band en er geen moment van desinteresse passeerde. Ze zijn erin geslaagd: we kropen in bed met bloedvaten vol vloeibare liefde.

Op 15 maart staat Intergalactic Lovers op het podium van Paard in Den Haag. Op 16 maart treden ze op in Wilde Westen in Kortrijk en op 17 maart in Het Depot in Leuven.

Fan van de foto’s? Op onze Instagram staan er nog veel meer!

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Setlist:

The Heart Beaten Beats
Bobbi
Be Patient
No Regrets
Crushing
In Limbo
Shewolf
Rise
Lost
Waves Of Desperation
Give It Up
Two To One
Bruises
Islands
Between The Lines
Northern Rd.

These Shades of Blue
Delay
The Fall

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Robin Kester - "Shape Memory"

Vorig jaar bracht de Nederlandse Robin Kester haar prachtige debuutalbum Honeycomb Shades uit. Een album dat op lovende kritieken kon rekenen: het…
InstagramLiveRecensies

BLUAI @ Ancienne Belgique (AB Club): Livereputatie kracht bijgezet

Nadat BLUAI in België met Sound Track, Humo’s Rock Rally en De Nieuwe Lichting zowat alle onderscheidingen die er te winnen zijn…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Live /s Live kondigt Sheryl Crow, Passenger en meer aan!

Live /s Live is een relatief nieuw festival in ons landschap, dat dit jaar voor de derde keer plaatsvindt en dat voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.