AlbumsFeatured albumsRecensies

Intergalactic Lovers – Liquid Love (★★★★): De langverwachte, maar ook geslaagde comeback

Na vier ongeduldige jaren lost Intergalactic Lovers eindelijk het nieuwste album Liquid Love, ook al konden we al een half jaar genieten van comebacksingles “Bobbi”, “Crushing” en “Lost”. Zangeres Lara Chedraoui, gitarist Maarten Huygens, bassist Raf De Mey en drummer Brendan Corbey laten ons zweven, dansen en meezingen met deze nieuwe plaat van 14 nummers.

Intergalactic Lovers staat kort door de bocht bekend als dromerige synthpopgroep en die veralgemening maakt de band meteen waar met het eerste nummer “The Heart Beaten Beats”. De groovy beats en het ooh-gezang van zangeres Chedraoui zetten meteen de juiste toon voor het vervolg van het album. Intergalactic Lovers laat die dromerige sfeer in elk nummer terugkeren via de melodie, zonder het geheel slaapverwekkend te maken.

Zoals de albumtitel al doet vermoeden, gaat Liquid Love voornamelijk over liefde in al haar vormen. De beste voorbeelden daarvan zijn “Two To One” met het refrein ‘I guess I’m back at square, back at square one’ en het iets melancholischere, maar nog steeds zweverige “My Low Low”. Daarnaast raakt Intergalactic Lovers ook andere onderwerpen aan zoals tijd, verandering en de onzin van perfectie.

Het eerder uitgebrachte “Bobbi” is inmiddels uitgegroeid tot een meezinger en oorwurm, maar ook enkele nieuwe nummers op Liquid Love dingen mee naar dat etiket. Denk maar aan het refrein van “My Old Mind”, of het begin en einde van “Rise”. Daarnaast bevatten de nummers een zekere dansbaarheidsfactor door het verhoogde tempo. Dat is iets wat vooral aan bod komt bij “In Limbo”, dat een verlossend einde heeft.

Het kwartet brengt een geslaagde afwisseling tussen de nummers met een stevige feelgoodfactor en ietwat rustige intiemere nummers. Lara’s meeslepende stemgeluid en haar hoge tonen geven nog meer betekenis aan onder andere “Lost”, “Waves of Desperation” en “The Shades Of Blue”. Intergalactic Lovers begint met een dromerige single en sluit gepast af met het kwetsbare “Turn Insight Out”. Net zoals bij “Lost” heeft de groep enkel de zwoele stem van Lara en een overtuigende melodie nodig om een sterk slotnummer te brengen.

Met Liquid Love zet Intergalactic Lovers zich opnieuw op de (wereldwijde) kaart. Hun comeback wordt met veel enthousiasme onthaald in een uitverkochte De Roma. Wie de band nog in België aan het werk wil zien, kan nog tickets kopen voor hun show in de AB in Brussel op 9 december 2022.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

38 posts

About author
Altijd muziek in de oren en meestal een chipje in de hand
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Olmen 2022 (Festivaldag 1): Gezapig opwarmen

Op de line-up van het dorpsfestival Rock Olmen stond heel wat moois. Zowel van eigen Kempische makelij als vanuit andere contreien. De…
InstagramLiveRecensies

Cactusfestival 2022 (Festivaldag 1): De ramp en de genezing

Na enkele jaren afwezigheid door een alom bekend virus ging het Brugse Cactusfestival gisteren eindelijk weer van start. Het feeërieke Minnewaterpark is…
InstagramLiveRecensies

TW Classic XL 2022: Het feest van de vrijheid

TW Classic is al jarenlang een vaste waarde in het Belgische festivallandschap en focust zich keer op keer op een iets ouder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.