Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ashnikko – “Worms”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Fans van Ashnikko hebben het tegenwoordig ongetwijfeld naar hun zin, want de Amerikaanse had heel wat goed nieuws mee te delen. Zo is haar debuutplaat Weedkiller klaar om de wereld ingestuurd te worden, loste ze uit dat album met “Worms” een gloednieuwe single en komt ze dat alles als klap op de vuurpijl voorstellen aan het Belgische publiek op Rock Werchter. Ashton Nicole Casey, zoals de zangeres echt heet, wist zich de afgelopen jaren dan ook op te werken tot een van de meest interessante artiesten van deze generatie, dus het is helemaal niet zo gek dat we reikhalzend uitkijken naar komende maanden. Nu we al een kleine maand kunnen ragen op “You Make Me Sick!“, pakt Ashnikko het vandaag wat rustiger aan op “Worms”.

Met opnieuw slechts een dikke twee minuten op de klok wordt al meteen duidelijk wat we van de nieuwste creatie van de Amerikaanse kunnen verwachten. “Worms” hangt namelijk aan elkaar met een gemoedelijke repetitieve gitaarlijn en een strakke trapbeat, waarover Ashnikko dan haar herkenbare stemgeluid giet. Op zich niets superspeciaals, maar eenmaal de refreinen aanbreken, wordt wel duidelijk dat de zangeres een potentieel hitje te pakken heeft. Die glijden namelijk zo gemakkelijk je gehoorkanalen binnen, dat het lijkt alsof je “Worms” al je hele leven kende. ‘The world is burning / I got worms in my brain’ lijkt dus een zinnetje te worden dat we nog verschillende keren zullen meezingen de komende weken.

Weedkiller verschijnt op 2 juni. Ashnikko staat op donderdag 29 juni op Rock Werchter.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1969 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ashnikko - WEEDKILLER (★★★½): Pop met een scherp kantje

In 2021 bracht Ashnikko, artiestennaam van de 27-jarige Ashton Nicole Casey, haar eerste mixtape DEMIDEVIL uit. Nu, twee jaar en een pauze…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 1): Tussen licht en donker

Rock Werchter 2023 is van start gegaan. Het grootste festival van België laat weer vier dagen van zich horen met muziekgroepen die…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met Zwangere Guy, Kasabian, Inhaler en meer!

We werden de afgelopen week overspoeld door festivalnieuws, maar de grootste vloedgolf komt er vandaag dankzij Rock Werchter. Het festival maakt zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.