Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Vices – “For My Mind”

© CPU – Ine Van Baelen

2023 belooft een behoorlijk druk jaar te worden voor The Vices. Het Nederlandse viertal vertrekt later deze maand op een tour waarin de heren niet alleen langs alle popzalen in hun thuisland trekken, maar ook door de rest van Europa en zelfs in de Verenigde Staten. De Groningers treden namelijk op op South by Southwest (SXSW), een multidisciplinair festival in Texas waar het succesverhaal van bijvoorbeeld John Mayer jaren geleden ook begon. Deze maand verschijnt ook het tweede album van The Vices, Unknown Affairs. In januari kregen we daar al een eerste, fijne voorproefje van met “Never Had To Know“, en met deze “For My Mind” krijgen wij nu de laatste teaser voor die nieuwe langspeler.

Met maar liefst zes minuten op de teller is “For My Mind” een opvallende, gedurfde keuze om als single uit te brengen. Echter begrijpen wij volledig dat The Vices hiervoor hebben gekozen, want het is een ijzersterk, volwassen nummer. “For My Mind” begint met een catchy indierockdeuntje dat we inmiddels al wel een beetje van het kwartet gewend zijn, maar die aanstekelijkheid maakt geleidelijk aan ruimte voor duistere, desoriënterende melancholie die ons helemaal weet mee te sleuren. Er wordt opgebouwd naar een fantastisch, groots einde met een ongelooflijk hoog meezinggehalte, waardoor we denken dat “For My Mind” heel goed in de smaak zal vallen tijdens al die liveoptredens de komende tijd! Wij zijn in ieder geval heel erg benieuwd naar de rest van Unknown Affairs, want als de rest op hetzelfde niveau ligt als deze, dan belooft het een hele goede plaat te worden!

Unknown Affairs verschijnt op 17 maart.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

256 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 10 beste Nederlandse albums van 2023

Dat er in de Benelux afgelopen jaargang veel kwaliteitsmuziek uitkwam, konden we al lezen in de twintig beste albums van Belgische bodem….
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Vices - Unknown Affairs (★★★★): Van kleine jongens naar flinke mannen

Het uitbrengen van een tweede album na een bejubeld debuut: voor veel artiesten is het ontzettend spannend en wekt het een hoop…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Vices – “Never Had To Know”

Na uitverkochte zalen in de Benelux, aangekondigde shows in Amerika en volop media-aandacht vanuit binnen- en buitenland ligt de wereld aan de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.