FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult verder aan met 2manydjs, Tom Odell, Jessie Ware en meer!

© CPU – Joost Van Hoey

Woensdag elf uur; dat betekent de laatste tijd telkens weer: een verse lading Pukkelpopnamen. En ook deze week dropt de organisatie een resem artiesten die deze zomer naar de weide in Kiewit afzakken. Op vrijdag 18 augustus maken de Turks-Nederlandse psychedelische band Altin Gün, met een gloednieuw album onder de arm, en de Amerikaanse indiepopdrietal TV Girl hun opwachting in Limburg. Een dag later krijgen we dan weer een blij weerzien met de Gentse broers Dewaele die onder hun nom de plume 2manydjs een spectaculaire audiovisuele mash-upshow meebrengen en dus met een knal hun twintig jarig jubileum komen vieren. De zaterdag heeft echter nog meer lekkers te bieden: de Duitse progressive houseartiest Ben Böhmer brengt een liveshow die voor elke dance-liefhebber een absolute must see is, de Britse discopopkoningin Jessie Ware komt haar nieuwe album voorstellen en Tom Odell zal ongetwijfeld de melancholische zielen naar zich toe zuigen. Daar blijft het niet bij, want ook de grimerapper Aitch, het Australische remix-fenomeen Luude en het magische Amerikaanse poptrio MUNA zijn op zaterdag 19 augustus van de partij.

Ook de slotdag krijgt een update in de vorm van vier uiteenlopende namen. De opkomende Britse poppunkster Dylan komt op Pukkelpop haar eerste Belgische festivalshow spelen, de Duitse indierocksensatie Giant Rooks hun gecancelde show van vorig jaar inhalen, de beenharde metalcore van Knocked Loose de laatste restjes energie verpulveren en ten slotte het Poolse knoppentalent VTSS de technozieltjes veroveren met een verbijsterende mix van industrial en electroclash.

Opnieuw voor ieder wat wils dus, waardoor de ticketverkoop ongetwijfeld een extra boost zal krijgen. Pukkelpop 2023 gaat door van 17 tot en met 20 augustus. Voor meer informatie en tickets ben je op de website van het festival aan het juiste adres.

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen in het vet):

Donderdag 17 augustus: TBA

Vrijdag 18 augustus: Altin Gün – Amelie Lens – Bazart – Billie Eilish – Brutus– Ezra Collective – Froukje – Moderat – M83 – TV Girl – Years & Years – YUNGBLUD

Zaterdag 19 augustus: 2manydjs – Aitch – Amyl and the Sniffers – Angèle – Anne-Marie – Ben Böhmer (live) – Bicep (Live) – Chase & Status (dj-set) – High Vis – Jessie Ware – Joji – Joost – Limp Bizkit – LuudeMUNA – Nia Archives– Nothing But Thieves – Rema – Steve Lacy – Stick To Your Guns – Tom Odell – Turnstile – Two Shell

Zondag 20 augustus: Beartooth – Bonobo – Dropkick Murphys – Florence + The Machine – Foals – Giant Rooks – girl in red – King Gizzard & The Lizard Wizard – Knocked Loose – Loyle Carner – Reinier Zonneveld (Live) – The Killers – VTSS – Zwangere Guy

1982 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult aan met Fontaines D.C., Romy, Inhaler, Sugababes en meer!

De krokusvakantie is voorbij, dus keert ook de organisatie van Pukkelpop terug naar het bureau. Dat betekent met andere woorden dat er…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Declan McKenna, Tom Odell, Brihang en nog 15 nieuwe namen voor Rock Werchter!

Vorige week verklapte IDLES zelf al dat ze op Rock Werchter gaan spelen aanstaande editie en nu heeft de festivalorganisatie dat ook…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop haalt o.a. Jorja Smith, Soulwax, Skrillex en The Smile naar Kiewit!

Pukkelpop heeft ook deze week heel wat mooie namen in petto. Nadat de organisatie afgelopen week uitpakte met headliners als Fred again..,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.