Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single boygenius – “Not Strong Enough”

© Harrison Whitford

Nadat we enkele weken geleden maar liefst drie singles in een keer voorgeschoteld kregen, doet boygenius het ditmaal iets rustiger aan. De supergroep, bestaande uit Phoebe Bridgers, Julien Baker en Lucy Dacus, brengt dit voorjaar een debuutalbum uit met de uiterst originele titel The Record. Meer hoeft dat niet te zijn, want de gebundelde krachten van de drie muzikanten zijn al indrukwekkend genoeg. Na “$20”, “Emily I’m Sorry” en “True Blue”, krijgen we nu dus “Not Strong Enough”.

Een zachte melodie vormt de aanzet voor een nummer dat al gauw aan ruimte wint. De eer om de song echt op gang te trekken, is ditmaal aan Phoebe Bridgers, waardoor we voor een seconde in de illusie leven dat een nieuw Phoebe Bridgers album in de pijplijn zit, al zou ook dat nieuws ons niet echt verbazen. boygenius weet een kalmerend effect uit te oefenen dat beter werkt dan de beste kamillethee. Wanneer de drie artiesten elkaar ondersteunen in het refrein, valt nogmaals op hoe uitzonderlijk goed hun stemkleuren bij elkaar passen. Dat zowel Bridgers, Baker als Dacus een strofe voor hun rekening mogen nemen, zorgt voor een uitgebalanceerde song die ons geen seconde weet te vervelen. In de bridge zwelt het geheel zodanig aan dat een explosie nabij lijkt, maar het drietal keert altijd terug naar de kern. Sterk werk dus weer van de Amerikanen die mogelijk deze zomer ook in België te zien zijn.

The Record verschijnt op 31 maart, op Belgische tourdata is het voorlopig nog wachten.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

591 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

boygenius - the rest (★★★): Een zeer smakelijk tafelrestje

De heilige drievuldigheid uit indieland, genaamd boygenius, weet dit jaar van geen ophouden. Nadat de band met the record een van de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The National - Laugh Track (★★★★): Van hetzelfde laken een fraai pak

Fans van The National konden enkele maanden geleden al hun hart verwarmen aan First Two Pages of Frankenstein, maar alsof dat nog…
InstagramLiveRecensies

boygenius @ Pukkelpop 2023: Goddelijke melancholie

Een unieke set, meer kan er niet gezegd worden over het optreden van boygenius. De band bracht dit jaar het prachtige debuutalbum…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.