Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles boygenius – “$20”, “Emily I’m Sorry” en “True Blue”

© Harrison Whitford

In een tijdperk waarin grote supergroepen steeds schaarser lijken te worden, is er eentje die er met kop en schouders bovenuit steekt; namelijk boygenius. De band, bestaande uit Julien Baker, Phoebe Bridgers en Lucy Dacus, brengt dit jaar zijn debuutalbum the record uit en dat is er eentje waar ongelooflijk veel mensen al een goede vier jaar naar uitkijken. Met 31 maart krijgen we nu de releasedatum en daarbovenop horen we ook al drie heerlijke singles.

“$20” klinkt al meteen als een misschien wat atypischer boygenius-nummer en laat zich in het begin kenmerken door fraaie gitaren en hoekige baslijnen. Echter verdwijnt dat dan meer naar de achtergrond naargelang het lied zich verder zet en de melodieuze stemmen de bovenhand nemen. Naar het einde toe gaat het dan weer een pak intenser en krijgen we er ook nog een schreeuwpartij bij. “$20” swingt een beetje alle kanten uit, maar dan wel op een zeer fraaie manier zoals alleen de vrouwen van boygenius dat kunnen.

“Emily I’m Sorry” schiet dan weer niet alle kanten op, maar is daarom zeker niet minder dan zijn voorganger. De instrumentatie is een pak kalmer, maar dat maakt het ook heel melancholisch. De zang blijft ook vrij monotoon, maar met een stemgeluid als dat van Phoebe Bridgers maakt dat helemaal niet uit. Ze zou ons zelfs het telefoonboek mogen voorlezen. Wanneer ook de andere zangeressen erbij komen, levert dat wederom wonderschone harmonieën op. “Emily I’m Sorry” is de muzikale versie van een warm dekentje op een druilerige winterdag.

Dat de band een eclectisch geluid heeft, is inmiddels al duidelijk en dat illustreert “True Blue” nog maar eens. Het balanceert ergens tussen de eerste twee singles, maar leunt dichter aan bij “Emily I’m Sorry”. De gitaren en drums zijn hier wel nog vrij duidelijk te horen en wederom worden we overspoeld met weemoedige meerstemmigheid, die wordt vergezeld van een monotone, doch innemende en overweldigende instrumentatie. “True Blue” is simpelweg het derde mooie cadeau dat boygenius ons vandaag schenkt.

Voor meer liedjes moet je nog wachten tot 31 maart, dan verschijnt the record. 

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

416 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Bear's Den: 'Het laatste wat we willen, is muziek op automatische piloot uitbrengen'

Bear’s Den zit aan het einde van een drukke periode. In 2022 brachten ze hun goed ontvangen vierde langspeler Blue Hours uit,…
AlbumsRecensies

boygenius - the rest (★★★): Een zeer smakelijk tafelrestje

De heilige drievuldigheid uit indieland, genaamd boygenius, weet dit jaar van geen ophouden. Nadat de band met the record een van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.