Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pitou – “Greed”

© CPU – Leni Sonck

Na geslaagde passages op tal van festivals, smeedt de Nederlandse Pitou Nicolaes het ijzer wanneer het heet is. Zo verzorgt ze het voorprogramma van Emiliana Torrini & The Colorist Orchestra in maart én verschijnt in diezelfde maand ook nog eens haar debuutalbum Big Tear. Drukke tijden dus voor de artieste, al brengt haar muziek voor de luisteraar eerder de nodige rust. Dromerige taferelen voorzien van een bijna sprookjesachtige mist zijn inmiddels het handelsmerk van Pitou geworden. Na onder meer “Devote” en “Dancer” krijgen we met “Greed” een volgende single die dezelfde kwaliteiten etaleert.

Een rustig begin wekt enig idee van mysterie op waarna de stem van Pitou ons als een soort sirene richting de duisternis verleidt. Het ene moment voelt het alsof we ons diep onder het wateroppervlak bevinden, het andere wandelen we door een leeg veld vol bloemen nog voor zonsopgang. Bescheiden koortjes geven het nummer wat meer diepgang terwijl de instrumentatie eerder op de achtergrond blijft en zo alle ruimte laat aan Pitou om haar verhaal te brengen. “Greed” is een bijzonder mooi luisterlied dat perfect past in de wereld die Pitou al een tijdje voor zichzelf gecreëerd heeft.

Big Tear, de debuutplaat van Pitou, verschijnt op 24 maart. Op 28 april stelt ze dat album voor in de Brusselse Botanique in het kader van Les Nuits, tickets vind je hier.

Facebook / InstagramWebsite

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 10 beste Nederlandse albums van 2023

Dat er in de Benelux afgelopen jaargang veel kwaliteitsmuziek uitkwam, konden we al lezen in de twintig beste albums van Belgische bodem….
LiveRecensies

Pitou @ Cultura Nova (Spiegeltent): Pure pracht

Cultura Nova is een jaarlijks terugkerend, tiendaags internationaal theaterfestival in Heerlen en omgeving. Het festival biedt theater, film, dans, muziek en beeldende…
LiveRecensies

Pitou @ Les Nuits Botanique (Rotonde): Groepsreis naar een alternatieve wereld

Als de naam Pitou inmiddels nog geen belletje doet rinkelen, dan is het wellicht een van de best bewaarde muzikale geheimen van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.