Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEROL – “Wat Doe Je Nou”

© CPU – Jan Van Hecke

De tijd waarin MEROL door het leven ging als ‘die zangeres van “HOU JE BEK EN BEF ME“‘ lijken voorgoed voorbij; iets waar de Nederlandse eigenlijk helemaal zelf verantwoordelijk voor is. Zo zette ze zich de afgelopen maanden helemaal op de kaart met haar debuutplaat Troostprijs, waarmee ze meteen ook heel wat (festival)podia onveilig maakte. Het gaat Merel Baldé tegenwoordig dus helemaal voor de wind, maar het einde is nog lang niet in zicht. Zo zit er een gloednieuwe ep aan te komen, die meteen ook live voor een vervolgstuk zal zorgen. Het ziet er aan de hand van voorsmaakjes als “Kus Me Even” en “Applaus” dan ook naar uit dat de zangeres zich meer dan ooit focust op de dansvloer. Iets dat ook gezegd kan worden van deze nieuwe “Wat Doe Je Nou”.

Met een dikke twee minuten op de klok is de nieuwste creatie van MEROL eerder aan de korte kant, maar achteraf gezien vormt dat helemaal geen probleem. Op een donkere en ietwat mysterieuze manier bouwt “Wat Doe Je Nou” op naar een dansbaar refrein. Iets dat even later wordt bevestigd aan de hand van Justice-achtige viooltjes die ons richting club trekken, terwijl de zangeres zelf voor een herkenbaar en meezingbaar geheel zorgt. Wie de tracktitel kent, komt met andere woorden al een heel eind, al is het vooral de samenloop van alle ingrediënten die van “Wat Doe Je Nou” gewoon weer een heel toffe single maakt. Tot op de dansvloer?

MEROL speelt op 2 en 4 maart in De Roma. Op vrijdag 26 mei staat ze op Gladiolen, op 21 en 22 juni in het OLT Rivierenhof en op donderdag 30 juni in The Barn op Rock Werchter.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1970 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 1): Samenvatting van een hele festivalzomer

Na een goede drie maanden vol festivals zijn we alweer bijna op het einde van het Belgische festivalseizoen aangekomen. Traditiegetrouw is Crammerock…
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2023 (Festivaldag 1): Stormloop voor een Hollandse cultuurshock

Voor de 48ste keer vieren ze in Oost-Vlaanderen in de eerste week van augustus de Lokerse Feesten. Wat begon als een kleinschalig…
InstagramLiveRecensies

Cactusfestival 2023 (Festivaldag 2): Smelten in het park

De tweede dag van Cactusfestival was er eentje om bij te smelten. Dat mag je gerust letterlijk en figuurlijk nemen, want de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.