Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Subs – “Freak”

© CPU – Ymke Dirikx

Na meer dan een half jaar is The Subs terug met een nieuwe single. Na het gekke “Lick It” komt de electro- en technogroep rond Jeroen De Pessemier terug wat dichter bij hun vertrouwde sound. Het Gentse trio, dat in 2008 doorbrak met “Kiss My Trance”, staat bekend om hun energieke liveperformances en kan je kennen van culthitjes als “The Pope Of Dope”, hun collab met Yves Deruyter “Rave Cloud” of hun postcorona-anthem “I Want To Dance Again”. Daarnaast runnen ze onder die laatste noemer ook een eigen partyconcept.

Waar hun laatste single nog een absurde mix van verschillende genres was, horen we op “Freak” de vertrouwde The Subssound terug. De tekst wordt mooi verdeeld onder De Pessemier, wiens stem zo getweakt is dat hij als een alien klinkt, en Ogenn. We krijgen een mengeling van futuristische vocals, een simpele trancemelodie en een goede technobeat, die heel wat power in zich heeft. Met “Freak” serveert het drietal ons een doorsnee The Substrack, maar wel een die het potentieel heeft om een stilstaand publiek te transformeren tot een uitzinnige massa.

Wil je dat aan de lijve ondervinden? Binnen twee weken, op 24 februari, kan je The Subs aan het werk zien op hun I Want To Dance Againhosting in Kompass Klub. Vitalic, Goldfox, Milo Spykers en Neon Shadow vervoegen het trio op de line-up.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Voodoo Village 2023: Verdwalen en verenigen in muzikale mist

Op de grootste muziekbijeenkomsten moeten we midden september al nostalgisch terugkijken, maar helemaal uitgebloeid is de festivalzomer zeker nog niet. Aan het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Róisín Murphy - Hit Parade (★★★½): Fris en divers, maar geen voltijds feestje

Vijftig is ze intussen al, maar de Ierse Róisín Murphy klinkt nog steeds even fris en jeugdig. Zo bewees ze eerder deze…
LiveRecensies

Vaag Outdoor 2023: Aarde, geen water, lucht en vuur

Een keer per jaar kruipen de Antwerpse techno- en houseliefhebbers uit de duistere, vochtige en bonkende kelder van Club Vaag om hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.