Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Yves Deruyter & The Subs – “Rave Cloud” & “Mind Attack”

© CPU – Leni Sonck

Vrijdag 1 oktober wordt een dag die de Belgische horeca en muziekindustrie niet snel zal vergeten. We krijgen dan niet alleen de opheffing van de mondmaskerplicht, maar ook de heropening van de discotheken met I Want To Dance Again als hoogtepunt. Het gigantische feest in het Sportpaleis zal symbool staan voor knaldrang en raven, dus kondigde The Subs afgelopen week de volledige line-up aan. Daarop herkennen we onder andere Joris Voorn en Joyhauser, maar ook Yves Deruyter. De dj en producer heeft goeie banden met medeorganisator Studio Brussel, dus het is geen verrassing dat hij nu samen met de band van Jeroen De Pessemier de twee laatste anthems maakte om de boel vrijdag te doen ontploffen.

Titels als “Rave Cloud” en “Mind Attack” laten weinig aan de verbeelding over en doen dus ook wat ze beloven. Die eerste komt op gang met harde beats en speelse elektronica en bouwt op naar een gigantische ontploffing. Als dit de standaard is, kunnen we ons voorstellen dat het Sportpaleis op haar grondvesten zal daveren. “Mind Attack” ligt in diezelfde lijn, maar heeft naast de pompende beats ook nog een sample uit “Something for Your M.I.N.D.” van Superorganism. Samen zijn de singles goed voor een twaalf minuten durende rave, die stilstaan onmogelijk maakt. Zowel de invloeden van Yves Deruyter als The Subs lopen moeiteloos in elkaar over, waardoor we nu al aftellen naar vrijdag.

Aanstaande vrijdag, 1 oktober, staan zowel The Subs als Yves Deruyter op I Want To Dance Again in het Sportpaleis.

Yves Deruyter: Facebook / Instagram
The Subs: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1301 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2021 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpopkwartier (Dag 3): U wilt dansen? U móét dansen!

Na de rappers van donderdag en de gitaren van vrijdag, was het op zaterdag tijd om te dansen. Hoe kon het ook…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Subs - "Warrior of Love" (feat. Ogenn)

Er zijn weinig Belgische bands die het zo hard van het livegebeuren moeten hebben als The Subs. Het is dan ook daarom…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.