Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Subs – “Lick It”

© CPU – Leni Sonck

The Subs kleurde in 2021 eigenhandig het coronajaar met “I Want To Dance Again“. Dat nummer bleek niet zomaar een roep om vrijheid, maar schopte het uiteindelijk zelfs tot de titel van een ei zo na uitverkocht evenement in het Sportpaleis. Om maar te zeggen dat Jeroen De Pessemier en co. zelfs in de moeilijkst denkbare tijd voor dansmuziek gigantisch aan populariteit heeft gewonnen. Daar mag het drietal nu stilletjes aan eindelijk de vruchten van beginnen plukken met enkele leuke festivals op de planning. Dat er komende zomer dus gedanst zal worden op het nieuwe “Lick It”, is alvast een understatement.

De nieuwste creatie van The Subs duurt nog geen drie minuten, dus veel tijd om rond de pot te draaien is er niet. Toch gebeurt er gigantisch veel op die korte tijd, want het drietal sleurt je doorheen verschillende wormgaten van genres. De single komt op gang met dreunende basbeats, maar nog voor je goed en wel doorhebt wat er precies gebeurt, is het hakken geblazen. ‘Jump dance motherfucker!’, klinkt het terwijl een gek synthriedeltje voor een trippy effect zorgt. “Lick It” zou op die manier perfect in een film als New Kids passen en bijgevolg grote menigtes aan het springen kunnen brengen. Speciaal, maar plezant.

The Subs staat de komende maanden op Suikerrock (30 juli) en op de Lokerse Feesten (11 augustus). OGENN staat solo op Pukkelpop (19 augustus) en Voodoo Village (10 september).

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Amber Broos & The Subs - "The Pulse" & "The Future"

De rave kent de laatste tijd alsmaar meer hoogdagen in België, want na Charlotte De Witte en Amelie Lens is Amber Broos…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2023

In het digitale tijdperk moet alles steeds sneller en urgenter gebeuren, vandaar dat de ep ook een belangrijker medium wordt om jezelf…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview The Subs: 'We zijn een kameleon: genre-fluïde'

Met onder meer “Kiss My Trance“, “The Face of the Planet” en “The Pope of Dope” heeft The Subs doorheen de jaren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.