Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BEACH RIOT – “Tramlines”

© Will Fraser

De band gaf het zelf al aan: er breekt een nieuw tijdperk aan voor BEACH RIOT. Hun laatste wapenfeit dateert namelijk van september 2021, toen het debuutalbum Sub Atomic Party Cool uitkwam. Informatie over een tweede album is er nog niet, maar na het horen van deze nieuwe single kunnen we stellen dat we blij zijn dat BEACH RIOT terug is met nieuw werk.

BEACH RIOT windt er geen doekjes om en trapt op “Tramlines” af met een vette riff die kort daarna van nog wat extra kracht wordt voorzien na het losbarsten van de drums. Vervolgens drukt het viertal uit Brighton het gaspedaal wat minder ver in tijdens het refrein. Dit zorgt voor een adempauze die erg welkom is, want het refrein blijkt pakkend en makkelijk meezingbaar te zijn. Des te harder is vervolgens de klap in ons gezicht als de drammende gitaren zich weer vastbijten in het nummer en ook niet meer loslaten.

De afwisseling tussen de aangename zang en de vurige instrumentale stukken resulteren in een sterke song die blijft boeien en gelijktijdig genoeg diepgang kan bieden. We zijn alleszins erg nieuwsgierig wat BEACH RIOT dit jaar nog meer voor ons in petto heeft.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

36 posts

About author
geloof het of niet: er wordt tegenwoordig zat goede muziek gemaakt
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Fuzz @ Trix: Overuren voor het fuzzpedaal

Dat Ty Segall bijna jaarlijks een bezoekje brengt aan ons land, is een feit. Toch was het met zijn band Fuzz maar…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Beach Riot - "Blush"

Ben je al eens een Brits café binnengestapt en toevallig Beach Riot tegengekomen? Want dat kan helemaal. De vierledige band uit Brighton…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.