Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ROSALÍA – “LLYLM”

© CPU – Kris Kellens

We kunnen ons niet herinneren wanneer er voor het laatst een popster was die zo interessant en vernieuwend was als ROSALÍA. De Spaanse zette zichzelf definitief op de kaart met haar tweede studioalbum El Mal Querer in 2018, maar bewees vorig jaar dat ze zonder twijfel een icoon in wording is. Met het onvoorspelbare MOTOMAMI leverde ze met gemak een van de beste platen van 2022 af en daarna gaf ze nog eens een van de meest gedurfde shows van het jaar in Vorst Nationaal. ROSALÍA weigert simpelweg om zichzelf in het hokje van de stereotype popster te laten plaatsen en ook op haar nieuwste single “LLYLM” horen we die geliefde eigenzinnigheid en onvoorspelbaarheid terug.

Het gebeurt niet heel vaak dat we ROSALÍA in het Engels horen zingen, maar dat is op deze “LLYLM” wel het geval, hetzij in combinatie met haar moedertaal. Soms vinden we het een beetje tenenkrommend als artiesten twee talen proberen te mixen in hun muziek, maar ROSALÍA slaagt er moeiteloos in om er een ontzettend geslaagd mengsel van te maken. In de Spaanstalige coupletten omarmt de zangeres haar flamencoroots, terwijl ze in het Engelstalige refrein zichzelf juist volledig onderdompelt in een aanstekelijk popsausje. Het is een gewaagde combinatie, maar zoals eigenlijk altijd bij ROSALÍA het geval is, werkt het erg goed. In “LLYLM” zingt ze over het feit dat ze een relatie wil die niet helemaal echt voelt en dat het haar niet uitmaakt als de liefde een leugen blijkt te zijn. Een ietwat vreemde wens misschien, maar het nummer is zo ongelooflijk catchy dat we ons niet te druk maken over de tekstuele inhoud.

Op zondag 2 juli staat ROSALÍA op Rock Werchter.

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

197 posts

About author
ik droom, denk en vind veel
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles ROSALÍA & Rauw Alejandro - "BESO", "VAMPIRAS" & "PROMESA"

Of je het nu wil of niet, je kan anno 2023 gewoonweg niet meer om ROSALÍA heen. De Spaanse furie brak in…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
InstagramLiveRecensies

ROSALÍA @ Vorst Nationaal: ROSALÍA Ex Machina

Voor een van de optredens van het concertnajaar waar het meest naar uitgekeken werd moest je gisteren bij ROSALÍA in Vorst Nationaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.