Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vreemde Kostgangers – “Luie Liefde”

In 2017 verscheen het debuutalbum van de Vreemde Kostgangers, de zogeheten Nederlandse ‘supergroep’ bestaande uit Boudewijn de Groot, George Kooymans en Henny Vrienten. Het was het begin van wat een trilogie zou worden. Datzelfde jaar verscheen ook de tweede langspeler Nachtwerk, waarna het trio begon te touren. Door die befaamde pandemie werd een deel van de tour uitgesteld en daarna definitief stopgezet omdat Kooymans de ziekte ALS heeft. Vorig jaar overleed ook Henny Vrienten en zette Boudewijn de Groot die ervaringen om in zijn solo-album Windveren, dat vorig jaar verscheen. Voor het overlijden van Vrienten had Vreemde Kostgangers nog het laatste deel van zijn trilogie Mist opgenomen. Vandaag krijgen we daar een eerste single van te horen.

In “Luie Liefde” krijgen we het trio te horen zoals we het kennen: gezellige gitaren, drums erbij en een tekst die ons laat glimlachen, maar ook weet te raken. Zo geven zinnen als ‘Er zijn nog jaren te gaan’ ons een dubbel gevoel. Aan de ene kant klinkt het hoopvol, maar ook een beetje somber gezien wat Vreemde Kostgangers allemaal heeft meegemaakt. De sound zelf klinkt redelijk opgewekt en zelfs een beetje aanstekelijk. Naast diepe teksten focussen de drie ook op hun gitaren en is er zelfs ruimte voor een intermezzo om deze nog even in de schijnwerper te zetten. “Luie Liefde” klinkt zoals we gewoon zijn van de Vreemde Kostgangers en we hopen dat die trend zich verderzet op de rest van het album.

Mist verschijnt op 17 maart.

Facebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Chase & Status - 2 Ruff, Vol. 1 (★★★½): Een aaneenrijging van tien keiharde drum-'n-basssingles

Een nieuw album van Chase & Status, dat is altijd om vingers en duimen bij af te likken als je fan bent…
AlbumsRecensies

Vreemde Kostgangers - Mist (★★★★): Waardig slotakkoord

‘Een waardig slotakkoord voor een illuster trio’, zo omschrijft Boudewijn de Groot Mist. Daar heeft de eminence grise geen woord van gelogen. Samen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vreemde Kostgangers - "Fender Strat"

Boudewijn de Groot, George Kooymans en Henny Vrienten brachten in 2017 als Vreemde Kostgangers hun eerste twee albums uit. Met zo’n bandbezetting…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.