Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fever Ray – “Kandy”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het moeten mooie tijden zijn voor iedereen die de muziek van Fever Ray een warm hart toedraagt. Het muzikale project van Karin Elisabeth Dreijer stak afgelopen najaar namelijk voor het eerst sinds 2017 haar neus nog eens aan het venster, waarna de bal aan het rollen ging. Aankomend voorjaar ligt er met Radical Romantics een nieuwe plaat in de winkelrekken, dat album wordt voorgesteld tijdens een uitgebreide zaaltour — waaronder een stop in het Koninklijk Circus — en later op het jaar keert de Zweedse terug naar ons land voor een passage op Rock Werchter. Veel nieuws dus, en aan de hand van vorige single “Carbon Dioxide“, mogen we ook stellen dat de lat nog steeds op hoogte ligt!

Met een dikke vier minuten op de klok is de nieuwste creatie van Fever Ray opnieuw eerder aan de lange kant, maar gelukkig is “Kandy” opnieuw kwalitatief genoeg om ons dat te doen vergeten. Het gaat er redelijk donker en zwoel aan toe op de single, want aan de hand van ietwat vage synthgeluiden neemt de artiest ons mee in een wereld die we haast niet anders kunnen omschrijven dan ‘koortsdromerig’. Dreijer giet daarover haar herkenbare stemgeluid, waardoor “Kandy” binnen de kortste keren onder onze huid weet te kruipen. De nieuwste single van Fever Ray is zo’n nummer waarin op het eerste gehoor niet superveel gebeurt, maar dat ons na een aantal luisterbeurten wel weet mee te slepen.

Radical Romantics verschijnt op 10 maart. Op 3 april stelt Fever Ray dat album voor in het Koninklijk Circus, op 29 juni gebeurt datzelfde op het podium van de KluB C van Rock Werchter.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2115 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 2): Het kot was te klein

Op de tweede dag van Rock Werchter 2023 waren de weergoden het publiek goedgezind. Geen regen tijdens de avond, maar wel een…
InstagramLiveRecensies

Fever Ray @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Thriller in de club

De laatste keer dat Fever Ray een Belgisch podium betrad, strandden de Rode Duivels op een bronzen medaille op het Wereldkampioenschap, huiverde…
AlbumsRecensies

Fever Ray – Radical Romantics (★★★½): Twee platen voor de prijs van één

Karin Dreijer, oftewel Fever Ray, is na meer dan vijf jaar terug met nieuw werk. Of wacht, gaat het hier dan toch…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.