Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MJ Cole – “Feel It” (feat. piri & tommy)

MJ Cole is een Britse producer die al sinds eind vorige eeuw actief is in de garagescene. Als soloartiest blijft zijn werk beperkt tot enkele successen in de UK bassscene, maar als producer zit hij onder meer aan de knoppen bij Wiley, AJ Tracey en Dizzee Rascals “Bassline Junkie“. Naast zijn werk als producer wordt hij ook vaak gevraagd om remixes van nummers te maken, zo ook voor “Soft Spot” van piri & tommy. Na die eerste samenwerking moet het geklikt hebben, want begin vorig jaar kroop het drietal samen de studio in met “Feel It” als gevolg.

Wie het muzieklandschap een beetje volgt, weet dat drum & bass weer eens aan een opmars bezig is, gooi daar nog eens een poppy sausje over en je snapt meteen waarom piri & tommy op de longlist van BBC Sound of 2023 stond. Het mag dan ook niet verbazen dat “Feel It” met datzelfde succesrecept gefabriceerd werd. Een lichtvoetig drum & bass beatje zet al meteen de toon voor een vrolijk sfeertje, waarin piri’s poppy stem helemaal tot haar recht komt. Op sommige momenten schemert er zelfs wat garage door, zonder de sfeer naar beneden te halen. Als afsluiter mocht Tommy zijn gitaar nog eventjes bovenhalen, waardoor “Feel It” een perfect feel-good nummer is om het weekend mee in te zetten.

MJ Cole: Instagram / Facebook / Twitter

piri & tommy: Instagram / Facebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 2): Kokend bloed

De tweede dag van Pukkelpop stond volledig in het teken van Billie Eilish als headliner op de Main Stage. De zangeres blijft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Amelie Lens - "Feel It"

Vaak wordt Charlotte de Witte omschreven als de technokoningin van België, maar op de troon ernaast mag Amelie Lens ongegeneerd toch ook…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single piri & tommy - "nice 2 me"

Wij zijn altijd een beetje huiverig wanneer stelletjes samen muziek maken. Het kan absoluut een lange tijd goed gaan, maar de geschiedenis…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.