Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Roufaida – “Don’t Bend”

© Kamil Tahiri

Soms zijn er artiesten waarvan de release van hun eerste single aanvoelt als een adem die lang ingehouden werd, maar nu eindelijk op de wereld mag losgelaten worden. Zo is het met Roufaida, een Nederlandse singer-songwriter met Marokkaanse roots die met een bezwerende indiepopgeluid haar Noord-Afrikaanse achtergrond alle eer aandoet. Op haar 27e kan Roufaida al enkele mooie adelbrieven voorleggen: met het project Southbound won ze de Grote Prijs van Rotterdam, een muziekwedstrijd voor aanstormend talent, en ze speelde al solo in de voorprogramma’s van Eefje de Visser, Balthazar en Kids With Buns. Nu is het tijd voor haar om uit de schaduw en in de spotlights te treden en dat doet ze met haar allereerste single “Don’t Bend”.

Als “Don’t Bend” een indicatie is voor de muzikale richting die Roufaida uitgaat, dan zijn we klaar om te genieten. De Rotterdamse gebruikt bezwerende beats, Marokkaanse instrumenten als de gimbri en Riffijnse klanken om haar zachte en heldere stem tot ons te brengen. Het ritme van “Don’t Bend” is onvoorspelbaar, neemt de luisteraar mee in een beweging die plots tot halt komt en daarna weer voortvloeit. De tekst, waarvan de schoonheid in de eenvoud schuilt, loopt niet steeds samen met de melodie, maar kronkelt door het nummer zoals zand door je vingers. Er lijkt een conversatie aan de gang te zijn: één stem zingt over standvastigheid en de kracht om achter te laten wat niet meer nuttig is, waarna die sterke boodschap bevestigd wordt door meerstemmig gezang. Alsof Roufaida met haar zelfgemaakte vrouwenkoor instemmend over je schouder meefluistert: ‘I owe you nothing’.

Op Roufaida’s YouTubekanaal staan enkele video’s, geregisseerd door Michiel Venmans, waarin ze haar wereld en artistieke visie schetst. Op 21 januari staat ze op Noorderslag in Groningen en op 15 februari treedt ze (gratis) op in de Beursschouwburg in Brussel op de showcase Thank Us Later.

Facebook / Instagram / Youtube

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Roufaida - "Kalimat"

Roufaida bracht slechts twee maanden geleden haar debuutsingle uit en kondigt nu al haar eerste ep aan. Roufaida brengt haar dagen door…
LiveRecensies

Roufaida, Shaka Shams & Meltheads @ Beursschouwburg: Scherpe fijnproeverij

Ook in 2023 geeft boekingskantoor Busker met ‘Thank Us Later‘ een inkijk in zijn breed assortiment aan vaderlandse artiesten. De première lokte…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.