Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dishwasher_ – “Blue Bridge”

© CPU – JoostVH Photography – Joost Van Hoey

Voor ons is het een oogwenk geleden dat we Dishwasher_ spraken in Trix. Hoe het trio onze ‘Grote Beren Van Morgen’-periode beleefde, lees je hier beknopt terug. Desondanks dat de hype almaar toeneemt, blijven Arno Grootaers (drum), Louise Van Den Heuvel (bas) en Werend Van Den Bossche (sax) netjes met hun voeten op de grond. Sinds kort zijn ze getekend bij het Gentse SDBAN Records en prijkt ze langs de genregenoten van Bandler Ching, De Beren Gieren en STUFF. De elektronisch getinte freejazz voor ‘niet-jazzliefhebbers’ is al enkele jaren een vaste waarde, maar lijkt zijn piek nog niet bereikt te hebben. Dishwasher_ broedt namelijk op een debuutalbum waarvan “Blue Bridge” de voorzet geeft.

Wie Dishwasher_  live al zag, weet dat de sets één lange flow zijn met afwisseling tussen spanning en rust. De eerste single “Home Cinema” wist dat goed te capteren, maar op “Blue Bridge” gaan de muzikanten een stap verder. De uptempo intro houdt de schijn op dat Dishwasher_ ons louter wil doen springen en dansen. Eens Van Den Bossche zijn diepe saxklanken tevoorschijn haalt, wordt er een loopje genomen met de realiteit. Vanaf dan verstopt de track zich achter een mistige geluidsmuur, die onze zintuiglijke verbeelding mondjesmaat prikkelt. We voelen nergens ook maar enig gemis van hersenfocus of concentratievermogen. Om maar te zeggen dat Diswasher_ er wonderwel in slaagt om een ‘moeilijk’ genre’ zowel authentiek als toegankelijk te doen overkomen.

Dishwasher_  speelt in het weekend van 13 en 14 mei twee shows. De 13e is ze in Kunstencentrum Nona de support van James Brandon Lewis Trio. ’s Anderendaags kan je ze gaan bekijken in Muziekcafé Pand.A.

Facebook / Instagram / VI.BE

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dishwasher_ - "Terra"

Wie even naar bovenstaande foto kijkt, ziet meteen een dynamisch drietal dat op elkaar inspeelt. En voilà, zo is Dishwasher_ eigenlijk meteen…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens verschillende Belgische en Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2022FeaturesUitgelicht

De Belgische Grote Beren Van Morgen 2022: Een terugblik

We hebben elke dag weer het genoegen om nieuwe artiesten en nummers te ontdekken. Sommige acts laten zelfs zo’n diepe indruk op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.