Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CMAT – “Mayday”

© Sarah Doyle

Morgen start in Groningen het belangrijke showcasefestival Eurosonic en een van de meest geanticipeerde artiesten van deze jaarlijkse hoogmis was de Ierse zangeres CMAT, maar het festival liet enkele dagen geleden weten dat haar optreden gecanceld is. Met het debuutalbum If My Wife New I’d Be Dead onder de arm trok ze afgelopen jaar reeds langs een aantal belangrijke zomerfestivals, alvorens in de winter nog een handvol shows in Europese concertzalen te spelen. Haar hapklare countrypop doordrenkt CMAT regelmatig met een snedige portie cynisme, zo ook op de nieuwe single “Mayday”

CMAT schreef “Mayday” afgelopen zomer toen haar vriend tijdens het touren vastzat in een bosbrand in Portugal. Het nummer gaat dan ook over het doemdenken dat ze hem kwijt zou zijn, maar tegelijk gaat het ook over de klimaatopwarming en de gevolgen daarvan op de aarde. Uiteraard verpakt de Ierse die inhoud op haar inmiddels herkenbare sarcastische manier, al voelen we desondanks nog steeds een bepaalde serieuze ondertoon. Muzikaal gezien klinkt “Mayday” trouwens ook een beetje anders dan we van haar gewoon zijn. De countryelementen zijn iets subtieler verwerkt en de instrumentatie is net wat meer aan het rocken dan gewoon. Ons hoor je hoe dan ook niet klagen, want “Mayday” is een boeiende nieuwe stap van CMAT.

Op vrijdag 23 maart staat CMAT in het voorprogramma van The Teskey Brothers in La Madeleine in Brussel.

Facebook / InstagramTikTok

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1926 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Muzieknieuwtjes

BBC Sound of 2024 maakt longlist bekend

In december worden we traditiegetrouw overstelpt met allerlei jaarlijsten die terugblikken op het afgelopen muziekjaar, maar december is ook de maand waarin…
AlbumsRecensies

CMAT - Crazymad, For Me (★★★★): Een wervelende tijdreis

Met verbeten humor en gezegend met een kanjer van een stem vol soul, wist CMAT in 2022 met If My Wife New…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CMAT - "Stay For Something"

Het ludiek houden en toch ook een zekere ernst in je muziek steken. CMAT heeft met de loop der jaren de perfecte…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.