Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single RORI – “Ma place”

© Leni Sonck

Binnen het muzikale duo Beffroi zette RORI haar eerste stappen als artieste, maar inmiddels gaat ze vol voor een solocarrière. Die keuze lijkt haar geen windeieren te leggen, want haar single “Docteur” was het negende meest gedraaide nummer op de Waalse radio in 2022. Niet slecht voor iemand die slechts enkele singles op de welbekende streamingsplatformen heeft. Dat er een groter project zat aan te komen, leek dan ook in de sterren geschreven. “Ma place” is de tweede song die we te horen krijgen van een debuut-ep getiteld Ma saison en enfer.

Alsof een alarm weerklinkt en je je meteen herinnert waarom je absoluut niet op de verleidelijke snoozeknop mag drukken, neemt “Ma place” je mee op avontuur. Het nummer zit bijzonder slim in elkaar en neemt nergens te veel tijd om een verhaal te vertellen. Het geheel is compact en catchy en weet je daarmee ook in enkele tellen te overtuigen, al is het vooral de herkenbare stem van RORI die een stempel op de song drukt. “Ma place” is geen gepolijste popsong, maar eerder een rauw geheel dat net genoeg raakvlakken heeft met het grote publiek om door te breken en vooral de aandacht trekt met een bijzonder explosief refrein. ‘Ma vie, c’est pas comme dans un film’, klinkt het wanneer het allemaal weer een beetje tot rust komt en daarmee toont de jonge zangeres dat een leven als artiest – hoewel het vaak allemaal rozengeur en maneschijn lijkt doorheen het digitale venster – in realiteit heel wat somberder is.

Ma saison en enfer verschijnt op 3 februari, daarnaast speelt RORI op 19 en 21 januari in Groningen tijdens het showcasefestival Eurosonic Noorderslag.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

591 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
LiveRecensies

RORI @ Ancienne Belgique (AB Club): Veelbelovende toekomst

Soms heb je niet meer nodig dan een sterke song om je carrière van de grond te krijgen en zo geschiedde het…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop maakt affiche compleet met Tsar B, Only The Poets, ArrDee en meer!

Voor één keer niet op woensdag, maar wel op donderdag: een reeks nieuwe Pukkelpop-namen. En het zijn meteen ook de laatste, want…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.