Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Avey Tare – “The Musical” & “Hey Bog”

© Amy Grace

De leden van Animal Collective lijken altijd wel bezig te zijn met iets. Vorig jaar kwam het viertal nog eens samen naar buiten met het geslaagde Time Skiffs, Panda Bear dook samen met Sonic Boom in de studio voor Reset en er zijn geruchten dat we niet zo heel lang zouden moeten wachten op nog een nieuwe Animal Collective-plaat. Alvorens het zo ver is, komt er nog een verrassing uit dat kamp, want Avey Tare brengt een nieuw album uit. 7s verschijnt op 17 februari en uit die plaat kunnen we vandaag niet één, maar twee nieuwe nummers horen.

Op de dubbele single laat de muzikant twee zijden van zijn talent horen. Zo is “The Musical” een sterk geschreven song met vrolijke melodieën, een aanstekelijke baslijn en tal van psychedelische accenten. Daartegenover staat “Hey Bog” en dat is toch wel een ander paar mouwen. Het nummer is een kolos van negen minuten. Avey Tare toont zich meester in het opbouwen van een dromerige sfeer, maar weet ook doorheen het psychedelisch genoedel te breken met eigenaardige bastonen en vocalen met ingetoomde energie. Het ziet er naar uit dat de Animal Collective-fans ook dit jaar goed verwend zullen worden.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single serpentwithfeet - "The Hands"

Enkele dagen geleden lanceerde Animal Collective de soundtrack voor de film The Inspection. Vandaag krijgen we daar een bonustrack bij van serpentwithfeet….
AlbumsRecensies

Animal Collective - Time Skiffs (★★★½): Nagenoeg herboren

Een nieuw album van een invloedrijke artiest uit het verleden is altijd een hachelijke onderneming. Dit omdat de verwachtingen bijna nooit kunnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.