Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hayden Calnin – “Gravity Find Us & Bring Us In”

De afgelopen jaren waren zeer goed voor Hayden Calnin. In 2021 bracht de zanger zijn derde album uit en vorig jaar kwam zijn zesde ep, Something/Anything, uit. De singer-songwriter schrijft niet alleen zijn eigen liedjes, maar helpt ook andere, jonge artiesten muziek maken. Zijn muziek zorgde ervoor dat de Australiër al vaker werd vergeleken met Bon Iver, iets wat bij deze single slechts gedeeltelijk van toepassing is.

“Gravity Find Us & Bring Us In” is een muzikale trip van iets meer dan vijf minuten. De eerste helft klinkt zeer persoonlijk. Calnins stem neemt het voortouw en krijgt de minimalistische begeleiding van een gitaar. Het nummer gaat over het accepteren van iemands verlies en het doorgaan van het leven, een hoopvolle boodschap die het best tot zijn recht komt in die eerste helft. Ergens in het midden bouwt de song langzaam op, om dan open te breken en aan een tweede deel te beginnen dat iets meer upbeat is. Het had een mooi lied kunnen zijn, maar helaas is de Australiër iets te veel aan het mixen gegaan met sounds die hij had kunnen weglaten. Eindigen doet hij met diezelfde schoonheid die we in het begin hoorden en we vinden het jammer dat hij deze sound geen volledige single kon vasthouden.

Facebook / Instagram / Website / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hayden Calnin - "Let's Dance"

Het was een tijdje anders, maar tegenwoordig staat stilzitten niet meer in het woordenboek van Hayden Calnin. De Australiër brengt sinds 2020…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hayden Calnin – “The Parts I Hid Away”

Hayden Calnin uit Australië is geen groentje in de muziekindustrie. In 2016 bracht hij zijn debuutalbum Cut Love Pt.1  uit. Zijn echte…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hayden Calnin - "We Got Gods to Blame"

Er was een tijd waarin Hayden Calnin haast geen muziek uitbracht, maar die tijden zijn nu duidelijk voorbij. De Australische Bon Iver,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.