Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nia Archives – “So Tell Me…”

UK jungle en UK garage is helemaal aan het heropleven bij de jongeren en dat is allemaal te danken aan heel wat jong talent die het genre nieuw leven inblaast. Een van de voorlopers van de nieuwe lichting is Nia Archives, die met een eigentijdse interpretatie van het genre heel wat nieuwe zieltjes aan het winnen is. Haar mixtape Forbidden Feelingz liet ze in maart op de wereld los en een van de nummers schopte het zelfs op de populaire soundtrack van FIFA23. De BBC riep haar een paar weken geleden ook uit tot BBC Introducing Artist Of The Year en dat als eerste elektronische artiest ooit. De verwachtingen worden er dus niet minder op, maar daar heeft ze met “So Tell Me…” het perfecte medicijn voor.

Soul en UK jungle samenbrengen, dat is wat Nia Archives op “So Tell Me…” doet. De ietwat abstracte verweving van de twee genres is op papier niet zo evident, al doet de Britse het wel zo klinken. De typerende breakbeat voelt bij de eerste luisterbeurten nog wat aan als een vreemde eend in het geheel, maar hoe meer je er naar luistert, hoe evidenter het begint te klinken. De rustgevende piano en de zalvende stem van Nia Archives geven je in de tussentijd een andere inkijk in het muzikale kunnen van de Britse producer. “So Tell Me…” is op die manier een nummer geworden waar je een aantal aanlopen voor nodig hebt om mee te zijn.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1926 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FeaturesInstagramUitgelicht

De Internationale Grote Beren Van Morgen 2023: Een terugblik

Er gaat geen dag voorbij waarop we met Dansende Beren niet over nieuwe muziek schrijven en zo doen we bijna elke dag…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

James Blake, Bicep, Netsky, Nia Archives en meer bij de eerste namen van Dour 2024!

Maandag startte de voorverkoop van Dour en dat kon alleen maar betekenen dat er ook een eerste lading namen zat aan te…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.