Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spinvis – “Doe niet alsof”

© CPU – Fleur De Backer

Spinvis weet als de beste hoe je mensen soelaas kan bieden wanneer het even niet meezit. Dit doet hij ook vandaag, op Blue Monday, met de release van een nieuwe single “Doe niet alsof”. Zanger Erik de Jong toont ons alsnog dat hij nog niet uitgezongen is. Het muzikale palet waarvan Spinvis zich bedient is ruimer geworden door de jaren heen en de teksten hebben intussen talrijke mensen troost geboden op momenten waar men initieel geen einde aan zag komen.

Op “Doe niet alsof” verwent Spinvis ons opnieuw met de heerlijke strijkers die we van de groep gewoon zijn. De Jong combineert dit met een melancholische liedjestekst waardoor een gevoel ontstaat dat aardig in de buurt komt van een warme omhelzing. De teksten van Spinvis komen zoals altijd verrassend om de hoek, omdat hij precies zegt waar het op staat: ‘Het komt een soort van goed, niet perfect / Maar goed genoeg voor een dag als vandaag’. ‘Vecht, bid, huil of twijfel, maar doe niet alsof’ doet dan weer terugdenken aan de opsomming van handelingen in het nummer “Kom terug” uit 2011. “Doe niet alsof” klinkt illusoir ongecompliceerd, maar de arrangementen zijn rijker dan je bij een eerste luisterbeurt vermoedt en beroert het diepste van je ziel. Kortom: Spinvis maakt je maandag iets minder blauw.

Op donderdag 27 januari 2022 speelt Spinvis in de Warande in Turnhout zijn theatervoorstelling Soms breekt er een hart, soms blaft er een hond. Andere locaties in België zijn hier terug te vinden.

Facebook / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Spinvis @ Ancienne Belgique (AB Box): De warmste koelbloedigheid

Het zeskoppige Spinvis een podium zien bestijgen, is als in de herfst thuiskomen in een sfeervol verlichte living, bij oude bekenden die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spinvis - "Tingeltangel Hersenpan"

Erik de Jong is 60 en productiever dan ooit: hij breit de ep’s, singles en langspelers aan elkaar en het tempo waarmee…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.