Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Spinvis – “Doe niet alsof”

© CPU – Fleur De Backer

Spinvis weet als de beste hoe je mensen soelaas kan bieden wanneer het even niet meezit. Dit doet hij ook vandaag, op Blue Monday, met de release van een nieuwe single “Doe niet alsof”. Zanger Erik de Jong toont ons alsnog dat hij nog niet uitgezongen is. Het muzikale palet waarvan Spinvis zich bedient is ruimer geworden door de jaren heen en de teksten hebben intussen talrijke mensen troost geboden op momenten waar men initieel geen einde aan zag komen.

Op “Doe niet alsof” verwent Spinvis ons opnieuw met de heerlijke strijkers die we van de groep gewoon zijn. De Jong combineert dit met een melancholische liedjestekst waardoor een gevoel ontstaat dat aardig in de buurt komt van een warme omhelzing. De teksten van Spinvis komen zoals altijd verrassend om de hoek, omdat hij precies zegt waar het op staat: ‘Het komt een soort van goed, niet perfect / Maar goed genoeg voor een dag als vandaag’. ‘Vecht, bid, huil of twijfel, maar doe niet alsof’ doet dan weer terugdenken aan de opsomming van handelingen in het nummer “Kom terug” uit 2011. “Doe niet alsof” klinkt illusoir ongecompliceerd, maar de arrangementen zijn rijker dan je bij een eerste luisterbeurt vermoedt en beroert het diepste van je ziel. Kortom: Spinvis maakt je maandag iets minder blauw.

Op donderdag 27 januari 2022 speelt Spinvis in de Warande in Turnhout zijn theatervoorstelling Soms breekt er een hart, soms blaft er een hond. Andere locaties in België zijn hier terug te vinden.

Facebook / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 10 beste Nederlandse albums van 2023

Dat er in de Benelux afgelopen jaargang veel kwaliteitsmuziek uitkwam, konden we al lezen in de twintig beste albums van Belgische bodem….
InstagramLiveRecensies

Spinvis @ Cactus Club: Groter dan grootse kleinkunst

Soms breekt er een hart, soms blaft er een hond, soms krijgen we de kans om de geniale tingeltangelhersenpan van Erik De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Spinvis - "Het volgende moment" & "We kunnen niet zoveel"

September. Weg zomer. Voordat we het weten haalt de routine ons in en zitten we weer in de dagelijkse sleur. Wie kan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.