Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Metallica – “Lux Æterna”

© CPU – Sven Michiels

Het lijkt wel alsof er ieder jaar iets gebeurt rond Metallica, maar de waarheid is dat een laatste wapenfeit van de metalgiganten al dateert uit 2016. Toen werd er met Hardwired… to Self-Destruct een heuse dubbelaar op het publiek losgelaten. Er volgden shows in het Koning Boudewijnstadion en afgelopen zomer kon je ze nog aan het werk zien op Rock Werchter, maar daar teerde de band telkens op hun oude(re) nummers. We kregen vorig jaar weliswaar wel een heuse compilatie voor de verjaardag van The Black Album met verschillende bekende artiesten die hun favoriet nummer coverden, maar op echte nieuwe muziek was het toch zes jaar wachten. Daar komt nu dus verandering in met “Lux Æterna”, de eerste single van een gloednieuw album 72 Seasons dat op 14 april verschijnt. Daarop 77 minuten aan nieuwe muziek, de fans kunnen dus al beginnen met aftellen.

“Lux Æterna” verrast de fans van Metallica niet want je zal hierop geen elektronische dancemuziek te horen krijgen. Nee, al van bij het begin snijden de gitaren stevig door je gehoorkanaal en is de snelheid iets wat domineert. James Hetfield lijkt zijn stembanden nog eens te hebben getraind, want in het refrein zoekt hij de hogere regionen op om zo een aanstekelijke vibe met zich mee te krijgen. Na een goeie anderhalve minuut krijgen we de eerste gitaarsolo te horen en die is er eentje zoals we dat altijd van Metallica verwachten. De nieuwe single van Metallica is met andere woorden een nummer zoals we dat altijd van de band verwachten: strak en stevig.

De band komt met dit album niet naar België, maar zal wel op 27 en 29 april in Amsterdam spelen in het kader van hun nieuwe tour waarbij ze ieder weekend een andere stad aandoen. Alle info daarover hier.

FacebookWebsite / Instagram / Twitter

1918 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Metallica @ Johan Cruijff ArenA (set 2): Dubbele schedelbreuk, alstublieft, dankjewel

De slangenkop is eraf! Onder het concept van ‘No Repeat Weekend’ kleurde Amsterdam, naast oranje, drie dagen zwart-geel. Met 72 Reasons onder de arm…
LiveRecensies

Metallica @ Johan Cruijff ArenA (set 1): Koning metal aan de macht!

Na twee verschroeiende headlineshows op Pinkpop en Rock Werchter vorige zomer maakt Metallica alweer de oversteek naar het Europese vasteland. De absolute…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Metallica - 72 Seasons (★★★½): De comeback waardig

De carrière van Metallica valt in drie astronomische verwezenlijkingen samen te vatten. Ten eerste blies het viertal met hun debuut Kill ‘Em…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.