Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Axelle – “One Day”

Het is ondertussen al een dikke twee jaar geleden sinds Vlaanderen kennismaakte met Axelle Vandeputte. De jonge West-Vlaamse kreeg dankzij debuutsingle “Mala Leche” de bijnaam van Belgische ROSALÍA, maar tegenwoordig is het wel duidelijk dat de zangeres zich volop richt op de speelse popmuziek. Zo waren singles “Fireworks” en “Candy Crush” zeker leuk, en mocht ze bijvoorbeeld ook even aan de slag bij radiozenders Studio Brussel en MNM. Zeer rooskleurig dus, al komt daar met deze nieuwe “One Day” verandering in. De single werd namelijk geschreven rond het overlijden van Axelle’s vader, eerder dit jaar.

Geen grootse popsong dus, maar een ingetogen ballade. Axelle laat zich begeleiden door een piano, al wordt al snel duidelijk dat het vooral de woorden zijn die er diep inhakken. Zo is de pijn in “One Day” haast voelbaar, want de manier waarop de zangeres terugblikt op alle herinneringen met haar vader, alsook wat ze ervoor over zou hebben om er nog een paar bij te maken, laten niemand onberoerd. Geleidelijk aan bloeit het nummer dan open in een ietwat grotere ballade aan de hand van allerhande elektronica, waardoor de emotionele geladenheid nog een tikkeltje groter wordt. Met “One Day” legt Axelle haar hart meer dan ooit op tafel en dat is iets waar we alleen maar respect voor kunnen hebben. Wij wensen de zangeres in elk geval veel sterkte en hopen dat het maken van dit nummer haar ook hielp in het rouwproces.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1690 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Fucked Up – One Day (★★★): Onbetwistbaar gitaar-bas-drumrecept

Het is al meer dan twintig jaar geleden dat de Canadese hardcorepunkband Fucked Up voor het eerst zijn muziek de wereld instuurde….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Axelle - "Candy Crush"

De afgelopen week werd zeer duidelijk dat de wereld zich zoetjes aan weer mag opmaken voor de talloze zwoele, zomerse dagen die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles De Staat - "Who's Gonna Be The GOAT?", "Paying Attention" & "One Day"

België heeft artiesten als Oscar and the Wolf en Balthazar die de grootste zalen van het land uitverkopen, Nederland heeft De Staat….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.